Happy Halloween!

Imorse vaknade jag av att det var nån arbetare som skulle sätta upp persienner  i mitt rum.  Finns bättre sätt att vakna på när man har sovmorgon! Men idag är det Halloween och kidsen ska iallafall gå på bus eller godis ikväll och vi får se vad jag hittar på. 
 
Igår kväll gjorde jag min första pumpa! Den blev himla fin om man får säga det själv ;)

Only in America

Lite mixade bilder från helgen. Vi har varit på maskerad på Karina och Lukas skola och det fanns kostymer för allt! de fanns folk som var utklädda till en pruppkudde, popcornlåda, godispåse, star wars figurer osv! Därefter gick vi ut för middag på en mexikanskt tställe med kidsens kompisar + familj.
 
På lördagen pluggade jag psykologi i nio timmar och var iväg till världens mysigaste shoppingställe utanför Udub universitetet i Seattle som kallas U-village. Ska ta med kameran nästa gång vi åker dit! 
 
På söndagen gick vi upp tidigt och åkte ut på landbydgen för att äta en helt otroligt god frukost på en liten lokal restaurang. Därefter kikade vi på en liten teater om prinsessan på ärten i en super stor dekorations/trädgårdsbutik. De hade redan börjat sälja julprylar innan det ens har varit halloween eller thanksgiving, only in america, säger jag bara ;) Men jag blev helt kär i tomtelandet de hade. det fanns hur många olika slags minihus som helst med små figurer så det såg ut som miniatyrstad. 
 
Under eftermiddagen var det bowling med utbytisarna som stod på schemat följt av 4 timmars historiaplugg... Bowlingen var faktiskt riktigt rolig även om alla utom jag och två till pratar tyska... Men en pojk som gillade fotografi blev mitt offer som tvingades prata engelska två timmar
 

sleepy

En nackdel med heltäckningsmattor i sovrum är att det finns risk att man somnar på dem ifall man läser för länge.  Jag har alltså försökt pluggat psykologi under eftermiddagen, läsa ikapp/plugga ca 40 sidor men jag blir alltid supertrött av att läsa, så heltäckningsmattorna gör inte situatuonen bättre. 
 
Skolan har varit som vanlig varit bra, det har stått en vit buss utaför skolan hela dagen där elever kan gå och lämna blod om de vill. Vet inte om jag ska tycka att det är en bra grej eller om det bara är konstigt? Det är väl bra att man hjälper till och lämnar blod, kommer in i en vana att göra det osv. Men det känns himla konstigt att de måste gå in i en "lab"-buss och lämna blod för att de bygger om NO-klassrummen. 
 
Denna helg kommer bli kämpig. Jag har två stora prov på måndag ett i psykologi och ett i US history om deras grundlagar. Ni som gick i grundskola med mig kan jämföra proven med Marias so-prov. För er som inte känner till henne; Man skrev mellan 5 och 12 A4'an på varje prov. Det krångliga med allt är att jag ska göra ett sånt stort prov och svara på engelska. Förutom pluggning inför prov ska jag hinna med en aktivitet med de andra utbytisarna och göra lite läxor. Ska hjälpa till och göra iordning huset efter renorevingen och försöka klämma in lite sömn på schemat också!
 
Ikväll ska vi på en maskerad på mina värdsyskons lågstadieskola. Ska se om jag kan ta med mig kameran och ta lite halloween bilder under kvällen :)
 
 

You have been Boo'ed

Underkvällen har vi pysslat med halloween-goodie bags som är som halloween lek i grannskapet. Man fyller två goodiebags med godis och halloween grejer, lämnar en "boo-bag" på trappen hos en granne, ringer på och springer iväg. I Boo-bagen finns lapp där det står att alla som blivit boo'ed ska göra samma sak för två andra grannar så det sprider sig. 
Annars har jag pluggat på som vanligt under kvällen. Tidig kväll ikväll, äntligen!

@school

 
Sitter i biblioteket pa skolan och har egentligen lunch. har nyss haft varldens sloaste idrottslektion och inte gjort mer an ett sit-up test da man skulle gora sa manga sit-ups man kunde pa en minut. Efter detpratade vi bara om varitfran allas familjen kom fran. Alla jag pratade med typ, irrlandsk, sydamerikansk, japansk, fillipinsk osv. och jag ar "bara" svensk och alla papekade att jag inte ens var blond eller blaogd,
 
Det ar lite halvjobbigt att inte ha de svenska bokstaverna pa tangentbordet och alla knappar ar pa fel stalle, sa nar vi skulle skriva engelskauppsatser i datasalen i morse sa tog det en massa extra tid att hitta alla tecken och sa...
 

Nymålat rum!

Tänkte bara uppdatera en snabbis innan jag fortsätter med läxor hela kvällen. Har haft en mysdag idag med skola som vanligt, inte allt för jobbigt förutom att jag lider av lite sömndbrist för tillfället, men jag har ju som varje onsdag, sovmorgon imorgon! Har ganska mycket i skolan just nu, men allt går bara fint. 
choklad fondue@starbucks, mums!
 
Under dagen har de fixat govlet, igen, och målat mitt rum. Det känns mycket större och luftigare nu, och matchar mina lakan ;) Nu saknas bara gardiner och lite tavlor så är det fixat och klart! Så under eftermiddagen har jag varit på starbucks två gånger och pluggat mellan några ärenden innan gymnastiken.
(innan)
(efter)
Gymnastiken går bara fint! Känns äntligen som att jag börjar utvecklas lite, fick äntligen till en whipback på trampolin-tumblinget, yäy!
 
 

"mardröm"

God kväll! 
 
Det har en vanlig dag idag, inget utöver det vanliga. Bortsett från att jag börjar drömma massa konstiga drömmar om att jag helt plötsligt glömmer bort att jag är här och pratar svenska med alla. Jag fortsätter blabbla på tills jag upptäcker att ingen annan förstår vad jag säger och jag skäms ihjäl. Ibland drömmer jag att jag reflexmässigt svarar på svenska och ibland att jag glömt bort alla andra språk jag kan och bara pratar svenska. Himla obehagligt är det iallafall. 
 
Nu ska jag skriva lite på min uppsats och sova! 

The Untold Story Of The Witches of OZ

Idag åkte jag, Stina och Karina (värdmor och syster) net till down town Seattle för att kolla på Wicked.  Det var en väldigt bra musikal som är baserad på Trollkaren från OZ. Som precis alla här borta har sett, det är nästan som Sveriges Pippi Långstrump. Som tur var har vi kikat på den filmen innan musikalen så jag fattade någonting. Musikalen var alltså baserad filmen/boken men från "the Wicked Witch" sida och man fick reda på hennes bakgrund om varför hon var grön och varför hon var så elak. Showen var superbra gjord, skådespelarna hade helt fantastiska röster och var allmänt duktiga, så det var ett stort plus!
 
Sjävla teatern var också superfin med kristallkronor och såna här fina trappor, gradiner och tapeter som finns i franska palats på film. 5 av 5 för hela upplevelsen med en guldstjärna i kanten för att deras chocolate chip cookies var de godaste jag någonsin ätit. 
 
Sedan vi kom hem har jag suttit och lyssnat på soundtracksen från musikalen (som jag alltid gör när jag sett en bra film, hehe), pluggat lite och vi har kikat på The Incredibles aka Superhjältarna, min absoluta favorit bland alla animerade disneyfilmer!
 
Man fick inte ta kort inne i salongen eller i foajen så jag har lånat lite bilder från Google.

Pitch Perfect

Idag har det inte hänt mycket alls! Vi sov över hos Stinas mamma för troligtvis sista gången igår natt pga renoveringen! Snart är allt helt klart, spännande! Under dagen skulle jag ätit lunch med Zack, men det blev ändrade planer så jag gick ut på en lång promenad.  
 
Herregud vad jag saknat att gå på promenader! Kändes så himla skönt att få komma ut och röra på sig, istället för att ta bilen överallt. Känns som att ingen går på promenader här, någonsin, enligt mig. Så jag var ute en timme och gick innan det började regna. Hängde med Stina (värd mamma) till Bellevue Square och shoppade en sväng, efter det har jag suttit hemma och försökt jailbreaka min telefon så operatörslåset försvinner. Dock är jag inte speciellt teknisk så det gick åt skogen. Mitt i alla så frågade Zack om jag ville hänga med på bio ist, så det är vad jag gjort under kvällen. 
 
Vi såg på en himla bra film. rekommenderas starkt om man gillar Glee, High school filmer, humor eller musik. En riktig feel-good film. Vi åt en Triple chocolate chunk cookie på Starbucks innan hans mamma hämtade upp oss. Hade en hel mysig kväll och nu ska jag börja göra lite läxor igen. 

Gymnastics meet!

Ville bara ge en liten uppdatering på gymnasikfronten. Mötet på skolan gick himla bra! Det var mest allmän information om när det börjar och olika regler osv. Så jag kommer alltså träna (kanske tävla) Artistisk Gymnastik för Libertys skollag den 5e november, 5gånger i veckan kl:6-8.Plus att det känndes skönt att jag inte ver den enda som aldrig hållt på med AG förut. Var nämligen några andra som aldrig hållt på med gymnastik förut, så jag kommer inte vara sämst i laget!
 
Men jag inte kunna fortsätta på Action Athletics där jag tränar tumbling och trampolin just nu för att det krockar,vilket blev en liten besvikelse eftersom jag äntligen lärt känna lite folk där. Men jag kommer nog börja träna där till våren igen, plus att coacherna för skollaget verkar toppen! Så allt kommer troligtvis lösa sig när jag börjar komma igång hoppas jag :)
 
 

Fall pictures

Igår var jag alltså ledig från skolan och var ute en sväng och fotade. Kom även på hur mycket jag saknar att faktiskt gå någonstans istället för att ta bilen.

 

Torsdag.

Jag har inte så mycket att berätta om min dag idag. det har rullat på, inget speciellt intressant har hänt vad jag kan komma på, mer än att nån random sophmore kille stannade och pratade under lunchen och att en av seniorsen i min culture and film klass bjuppade på en kaka. Har inte gjort nånting speciellt under eftermiddagen heller känns det som, så jag är bara allmänt slö. Jag borde börja med mina läxor så jag inte halkar efter också... 
 
Ikväll ska jag på informationsmöte på skolan om gymnastiken, så vi får se hur det går. 

College & PSAT

Denna dag har varit lite jobbig men mestadels bra! Första lektionen när vi skulle haft engelska, kom min stuiderådgivare och pratade med hela klassen om att de ska söka in på college och vilka klasser de måste ta så de kommer in på det college de vill gå på osv. Både intressant och jobbigt. Intressant för att jag också vill börja på college och kul att lära sig om hur allt går till. Men det var lite jobbgt för det kändes som exakt samma process som när man skulle välja till gymnasiumet och då kom jag på att alla mina kompisar i Sverige redan börjat gymnasiet och jag sitter här och kan inte ens göra något med mina "credits" jag får från varje klass....
 
Dock har resten av dagen har varit väldigt bra. Pratade med min rådgivare under lunchen och hon sa att jag inte behövde gå till skolan i morgon(!) för att alla juniors ska göra ett PSAT test (Ungefär som ett förberedelse-test inför nationellaproven i Sverige) som alla tar inför SAT-testet. Det är det provet som colleges kollar på för att bestämma sig ifall de vill ha dig på deras skola eller inte. Men jag ska ju inte gå på college (iaf inte nästa år) så jag tyckte det var onödigt att betala 100 spänn för att göra ett prov i 3 timmar när jag kunde vara hemma.. Men jag ska nog göra SAT provet till våren bara för att de hur bra jag gör ifrån mig.
 
På grund av att jag inte gör PSAT testet är jag alltså hemma, eller i Bellaveue Square och shoppar! Låter inte alls fel tycker jag, Plus att jag inte har överdrivet med läxor heller! 
 
Vi är hemlösa inatt,så vi sover hos grannarna igen eftersom de lackar golven i vårt hus. Vi har kikat på debatten, ätit pizza och jag har försökt hitta ett sätt att omvandla mina betyg och lektioner från Sverige till skolsystemet här. Det har gått sådär,jag vill bara veta "hur jag ligger till" med svenska skolsystemet motför amerikanska. Sverigie är lååångt efter i både naturvetenskap och matte! Men det känns som att google har övergivit mig, så jag kan inte omvandla mina svenska lektioner...Någon som vet om man kan göra en uppskattning vilka klasser som är samma i Sverige och high school?
 
Avslutade kvällen med att prata med mor min om skolan och vad jag vill att hon stoppar i min godispåse. Saknar svenskt godis extremt mycket! Speciellt Marabou!
 

Pics

Lägger upp några fler bilder från glasutställningen/parken där vi gick runt och kikade innan homecoming. Lite besviken att det började regna precis när vi kom ut och skulle kolla utomhus, men det var i vilket fall hur fint och vackert som helst där!

HOMECOMING PICTURES!

Igår hände det alldeles för mycket saker på samma gång för att jag ska komma ihåg allt. Jag och stina åkte till BSquare för att fixa make-up på Nordstroms, sedan började jag göra mig i ordning inför middagen/dansen. 
 
Zack och hans föräldrar hämtade upp mig här hemma och det var hur coolt som helst att vi hade "blom-armband" tjoffset som det är på film! Sen åkte vi till downtown Seattle och åt middag på en restaurang precis nedanför Space Needle, gick runt och kollade i en park/museeum med otroligt fina glasskulpturer innan vi åkte till dansen. 
När vi kom fram till skolan tog vi bilder med den fotograf som jag får till veckan, och pratade med massa folk. Själva dansen var inte speciellt formell alls. Precis som ett disco/dans i Sverige, bara mer folk som var där. Det var en kass DJ som spelade massa okända låtar som inte gick och dansa till. I mitten av kvällen skulle Homecoming King & Queen dansa med varandra och sen började alla andra dansa igen. När det var ca 30 min kvar tills allt var slut började det spåra ur när ett par tjejer gick över gränsen med vad för sorts dans som är ok att dansa när man han extremt korta klänningar.. Så vi åkte till Denny's och drack milkshake mitt i natten innan Stina skjutsade hem Zack. 
Helt klart godkänd kväll trots att DJ'n var värdelös. Kvällens överraskning var helt klart att "Gangnam-style" var den låt som var mest uppskattad. 
 
Blogg.se strular en massa med bilderna, så det kommer förmodligen lite mer bilder från glas-parken imorgon. Tog dock inte med kameran in till dansen för det var så mörkt så det var ingen ide...

Höstbilder

Det märks att det börjar bli höst här på andra sidan jorden också! Svinkallt på morgonen när man går till bussen och varje morgon är dum nog och tror att det är lugnt att gå ut i bara långärmat när det är 9° kallt. Men det är massa fördelar också! Som varm choklad och varm äppelcider från starbucks, stora halsdukar, stickade tröjor och anledningar till att ha på sig mormors stickade tjocksockar!

New shoes!

Tänkte bara visa upp mina nya skor jag köpte nu i veckan, dock inte till homecoming, men dom var himla snygga!
 
Jag vann min och kurts "uppesittar-tävling", som vanligt. Men nu ska jag sova och försöka få bort all nervositet inför imorgon, stay tuned! 

Homecoming game!

Idag har hela schemat varit anpassat för homecoming assembly'n som var i slutet av dagen, så alla lektioner har varit 10 minuter kortare idag. Vi kollade även på "the Bee movie" på idrotten istället för att göra nånting fysiskt och jag slapp ha matte med Freshmen kidsen och jobbade i biblitoketet istället (för alla freshmen's och sophmore's hade en assebley en timme förre oss Juniors och Seniors.)
 
Assebley'n var lika cool som den första jag var på. De som ledde showen pratade om vad som hade hänt under homecomingveckan, hade tävlingar om vem som kunde skrika högst av klasserna och några från klasserna var utvalda att köra dragkamp inför alla andra. The hade uppträdanden av dansgruppen och "drill-team'et, kilarna hade satt ihop ett eget drill team (bud-squad) och gjort en uppvisning osv! I slutet hade de en presentation av alla som var nominerade för homecoming royalties. De som var nominerade blev presenterade medan de gick på röda mattan och sedan blev en tjej och en kille från varje klass utsedd till Homecoming prince and princess. Det var hur fint och vackert som helst men musik och allt! På riktigt så känns hela homecoming grejen som på film, med "kungligheterna", alla fina klänningar och kostymer, homecoming matchen jag var på under kvällen m.m.
grease-uppträdande som cheerleaders'erna och killarna gjorde under asseblyn.
 
När jag klev av bussen väntade Stina på mig och skjutsade mig till nagelsalongen där de fixade till mina naglar. Dock inte lika fancy och långa som förra gången eftersom jag vill kunna träna och skriva med mina händer, vilket är extremt svårt när man har lösnaglar. Men jag fixade silverglittriga naglar som jag är nöjd med :)
Efteråt har vi valt ut två testfärger som vi ska måla mitt rum med, så det ska matcha med mina nya lakan. 
nya fina lakan. mjuka som en baby rumpa!
Därefter åkte vi till Renton och käkade pizza till middag. Orkade en slice av en amerikask pizza som jag, Stina och Kurt delade på. Plus att servitören verkade väldigt förvånad när jag frågade efter en kniv att skära min pizza med. Haha! Sen åkte jag till skolan för att kolla på Homecoming matchen med Patty och Zack. Dock förlorade vårt lag med 7-3, men det var bättre än förväntat! Imorgon är det homecoming dansen som står på schemat och allt som hör till. Stina har bokat tid i Bellevue så jag ska bli sminkad, jag ska komma på en vettig frisyr, duscha och sedan blir det middag i downtown Seattle innan dansen! 
Homecoming ryalties för Junior-klassen. 
royalties för seniorsen.

Taylor Swift

Country Music är väldigt populärt här borta, speciellt Taylor Swift. Så jag tänkte bara dela med mig av en liten trudilutt jag fastnat för. 

Remlinger's Farm pictures1

Tänkte dela med mig av lite bilder från förra helgen från Remlinger's Farm medans jag mentalt förbereder mig för homecoming. Ska göra allt jag kan för att komma ihåg kameran och ta bilder!
 
Hölabyrint!

Update:

Till alla jag inte besvarat meddelanden till under veckan, (speciellt min kära mor), jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att ha övergivit er för läxor. Har inte glömt er, har läst varenda meddelande, dock inte svarat på dem än. Men det har lönat sig att göra läxorna för jag fick mitt mitt "mid-term grade card" igår och hade sex A'n och ett B. Stolt tjej! 
 
Kommer vara upptagen under helgen med homecoming matchen, bo hemma hos Stinas mamma under fredag natt (hemlös över natten igen för att de fixar golven på nedervåningen) och sedan är det homecoming på lördag! 
 
Under veckan har jag börjat träna gymnastik igen, min kropp är helt död nu kan jag tillägga! Jag har köpt ett par skor till homecomeing dansen och köpt nya lakan till mitt rum (och lärt mig hur man bäddar the american way, med underlakan och överkast.) 
 
Det har även varit Spirit week på skolan och alla korridorer har varit dekorerade med olika teman (samma som dresscode'sen). Kunde dock inte få så bra bilder på det för att det är massa folk ivägen. Men såhär ser det ut i matsalen:
 
 

Alldeles för sent

Klockan är alldeles för sent och jag har precis skrivit klart min engelska uppsats efter 4 timmar...

Jag har massa i skolan denna vecka så jag lägger upp bilder och bloggar mer när jag har tid. Ville bara säga att jag lever!

Remlingers farm!

Idag har vi varit på remlingers farm hela förmiddagen, åt kettle corn (guds gåva till amerika) och kollade på när kidsen hade kul på attraktioner, hö-labyrinter osv. Sedan drog vi vidare till BSquare och letade efter ett par homecoming skor. Hittade ett par klackar, men vet dock inte om jag ska ha dem på homecoming än, vill hellre ha ballerina så jag inte blir så lång, hehe. 
 
Under kvällen har jag sprungit över till grannen som går på min skola för hon skulle intervjua mig, vi haft middagsgäster och jag har skrivit klart min uppsats, pruduktiv tjej! 
 
Nu ska jag plocka ordning kaoset på min säng och sova, lägger upp massa fina bilder i morgon om jag får tid över :)

Month #2

Under min andra månad här har jag...
Fått ett nytt objektiv(1),Börjat skolan(2,3), första high school matchen(4), möte med andra utbytisar(5), karina och lukas första fotbollsmatcher(6,9), Newcatsle-day(7), börjat träna gymnastik(8), födelsedagskalas@camano island(10), varit sjuk i två veckor(11)
Puyallup fair!(1-3),barnvaktat x3 (4), zoo (5,6), Lake Crescent(7,8), salmon fishing(9), First Cougar game!(10), homecoming dress(11), football game(12)
 
Jag har till och med börjat blivit sport intresserad sen jag som hit, de ni! Två av de mest krävande, svåraste underbaraste och roligaste månaderna i mitt liv! 

First root beer!

Igår på matchen köpte Patty en root beer till mig bara för att hon tyckte synd om mig att jag aldrig hade smakat. För er som undrar var det inte "the most amazing thing I've ever had" men det var hyffsat gott, smakade som Vanlij och massa socker. 
Zack och Patty på bilden :)

Surprise!

I have the most wonderful host parents in the world. I've felt like home since day 1 and I feel like they really care about me. They help me with my homework every night when I need to, they take me to Lake Crescent, a rodeo and soo many more stuff so I get the whole experience of the american life. I'm soo thankful for that! This friday they wanted to give me a treat for homecoming so when my host mom picked me up from school I got this!
They're awesome! I can't believe I've already been here for exactly two moths, I've had a great time so far, and it makes me kind of sad thinking about that I've already done 20% of my year here and that I wont be here next fall..

Sunny saturday!

Busy day today! Vaknade hos Stinas mamma efter att en 10-timmars välbehövlig sömn, svenska pannkakor till frulle såklart! Drog vidare till Starbucks och pluggade psykologi där en timme medans Karina spelade fotboll och sedan åkte vi hem och städade bort allt damm i huset. Vi har varit på 3-års kalas hela eftermiddagen med hela deras crew. 
 
De har en helt annan "kalas-kultur" här. Allt ska vara stort, överträffa förra årets och bjuda på massa mat! Men det här kalaset var lite mer avslapptnat eftersom alla föräldrar känner varandra superbra i deras "crew". Så under kalaset lekte alla barn barn med varandra, mamman hade köpt små gubbar de kunde pyssla med, och under tiden dricker föräldrarna vin/öl/vodka med gräddsmak och pratar på som bara den. De bjuppar på en lätt middag för alla och sedan får man designa sin egen cupcake med frosting och topping. Eftersom jag tydligen är en "adult-ish" så får jag det bästa av båda! Jag har en anledning till att få pyssla med barnen och äta cupcakes, men kan samtidigt prata med de vuxna utan att de tänker på att jag är så liten. 
Efter kalaset drog vi på costco en snabbis för att impulsköpa en ny dammsugare. Mina små syskon var på riktigt super intresserade av vara med och välja vilken damsugare de ville ha och prova den, haha! När vi kom tillbaka tyckte Stina att det fortfarande luktade för mycket färg, så vi sover hos grannarna igen. 
 
Ska upp tidigt i morgon så nu blir det sängen efter några timmars slöpluggande. 
 

Fall pictures


Liberty Patriots!

 
Några bilder från matchen

Patriots in Pink

Idag hade vi "Patriots in Pink" som dresscode under vår spirit day. Fredadagens tema var för att stödja bröstcancer forskning och kvinnor med bröst cancer. Jag hade ju dock inte tillgång till min garderob så jag kunde inte ta på mig något rosa. Men nästa vecka är det homecoming week, så det är olika dresscodes varje dag.  Ska försöka gå all-in och ta massa kort också!
 
Påtal om spirit week så hade kidsen i Video production klassen gjort en "Nyhetsfilm" som de visade under andra lektionen om aktuella saker som händer inom den närmsta tiden. Till exempel hade de gjort en modeshow om vilka teman det är under dagarna, en stech om does and don'ts under homecoming, intervjuer med skollagen och ett repotage om vad som händer under ombyggnationen av Kultur/teaterhuset.  Det kanske inte låter så jätteintressant men de har verkligen lagt ner tid och jag tyckte det var hur hur coolt som helst! 
 
Dagen rullade på och jag åt Starbucks-lunch och nybakta scones från HK'nute i höstsolen med Zack och Haylee. Under historian hade vi en debatt om revolutionen som faktiskt gick hyfsat bra. Började men att jag var supernervös när jag skulle ställa mig upp och argumentera, plusen steg snabbt som tusan och jag trodde hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen men efter ett tag kändes det bättre när jag blev van att prata på inför klassen. 
 
Under eftermiddagen åkte kidsen, Stina och jag till Issaqua för att hämta ut böcker på biblioteket och gå runt och kika på all fisk som återvänt från havet för att lägga nya ägg. Jag skojar inte när jag säger att det var tusentals fiskar i "poolerna" de hade för att slussa in alla fiskar. 
Efteråt åkte vi hem till Stinas mamma för att äta middag och vi kommer även sova här inatt pga av att det fortfarande luktar färg och olja i huset. Efter middagen skjutsade Stina mig till skolan så jag kunde gå på football matchen och de åkte iväg på Lukas fotbollsmatch. Jag hade jättekul med Patty och Zack på matchen och jag fattar till och med hur sporten funkar nu! En liten bonus var att vårt lag vann med 50-0. (!!!!!)
 
 
 

Händelserik dag!

Har haft en rolig och lättsam dag idag. Vi var tvungna att ha brandövning på bussen imorse så alla kids hoppade ut genom evakueringsfönsterna, hade "yoga" på idrotten, (låg på en madrass och lyssnade på en röst som sa åt oss hur vi skulle andas) och spelade kickball.
 
Under lunchen hittade jag ett mynt och blev himla glad över de 10 cent jag hittade på golvet, och jag hade lunch med några från min idrottsklass och några nya jag inte träffat förut. Dock visste en av dom vem jag var, "den Svenska tjejen som ska gå med Zack på homecoming". Vet inte om jag ska ta det positivt eller inte..?
 
På matten kom en av seniortjejerna från min Psykologiklass och ville prata med mig, hon skulle nämligen ta kort på mig och en dansk kille för skoltidningen antar jag. Dansken (Patrik) är himla lång, minst 190cm och kollar man på korten ser jag himla liten ut på mina 164 cm, men det var kul att ha träffat någon annan på skolan som inte fattar alla amerikanska skämt och uttryck och som inte heller hittar överallt trots att det gått en månad av skolan.
 
Under dagen har jag även upplyst alla jag pratat med om att det är Kanelbullens dag i Sverige och bjuppat på bullarna jag bakade igår. Väldigt uppskattat kan jag lova! 
 
I natt har vi en sleepover hos grannarna för att de håller på att lacka om alla lister i vårt hus, så vi kan inte vara där inne på två dagar. Därför skulle Stina plocka upp mig där jag kliver av bussen för vi skulle iväg på några ärenden. Precis när jag klivit av bussen och ställer mig för att vänta på Stina åker en bil förbi med ett gäng grabbar som vevar ner rutan, saktar ner i korsningen, drar upp tröjan, sticker ut överkroppen genom rutan och skriker "WE LOOOVE SWEEEDEEEEN!" och åker vidare.  Jag vet inte ens vilka dom var eller hur de vet vem jag är, men det gjorde verkligen min dag! Har inte skrattat så mycket på länge, hahaahaha!
Våra ärenden var Starbucks och åka in till Bellevue för att käka middag på ett Italienskt place. Mums! Resten av kvällen har jag gjort lite läxor och duschat, så nu kan jag krasha på soffan med gott samvete och sova gott, för i morgon är det FREDAG!

Obama vs. Romney

Ville bara påpeka att jag har varit väldigt kulturell som har kollat på den stora debatten som har sänts på tv'n underkvällen (är man ens kulturell om man kollar på politik...?). Det är hur som haver väldigt intressant och jag her ingen speciell åsikt om vem som är bäst. Ska försöka hålla mig uppdaterad nu innan valet så jag har en åsikt om saken i vaje fall!

Påtal om något helt annat! Jag är säker värsta seg som inte sett det här förens nu, men William Spetz har ett eget program! Blev hur glad som helst igårkväll när jag upptäckte det. Väldigt bra skrattmedicin om jag får säga det själv! 
 

Barnvakt och bullbak!

Har suttit barnvakt underkvällen till några som bor längre ner på gatan. Vi bakade kanelbullar eftersom det är kanelbullens dag i morgon! Alla jag har berättat det för tycker Sverige är ett bra land med bra traditioner pga av att jag berättat om kanelbullens dag och att man bjuppar på fika under Lucia. Vänta bara när Fettisdagen är och våffeldagen! Tillbaka till kanelbullar, vi bakade alltså kanelbullar från grunden, som jag gjort med mamma och mormor sen jag var pytte pytte, och det här var första gången de här barnen bakade något från grunden i hela deras liv. På riktigt, de närmaste hemmagjorda bullar det varit är när man köper färdiggjord deg i en burk och stoppar in i ugnen. Satte lite perspektiv på hur lyckligt lottad jag är som växt upp med hemgjorda bullar!
 
Plus att mina bullar var låångt ifrån lika goda, degen svällde knappt för att dom har konstig jäst här som är som pulver..
 
Dagen har varit bra, jag mår bättre. Kvällen har varit sjukt jobbig då jag jobbat på en uppsats som ska in i morgon. Men nu är den minsan klar och jag ska sova!

Finally found a dress!

Vaknade lika förkyld som igår fast med något stadigare röst, låter inte som att jag kedjerökt i 100 år iallafall. På idrotten hade vi magstyrka och spelade kickball! Hur kul som helst om man kan reglerna. Vilket jag inte kunde, men det är samma princip som baseball men man sparkar på en stor gummiboll istället. 
 
Blev riktigt glad när en av tjejerna från min klass frågade om jag ville sitta med henne, hennes tvillingsyster på lunchen. Vet knappt vad hon heter och tror hon är en senior, men hon var himla snäll och presenterade mig för alla osv. Dock måste de tyckt att min röst lät förfärlig, och det var ett under att de förstod mig när det vad så högljutt i cafeterian. 
 
Efter skolan hämtade Stina mig och vi for till köpcentret. Efter att ha provat femtioelva klänningar hittade vi en fin på JCPenny. Nu är det bara skorna som jag måste fixa innan homecoming som är nästa lördag! Vet helt ärligt inte om jag är taggad eller mest nervös över allt just nu, men Stina pratar en massa med Zack's mamma och hjäpler mig så himla mycket så allt kommer nog gå bra.
 

Det är redan oktober,

wow, tiden går verkligen fort här. Kan inte fatta att jag gått i skolan i 4 veckor redan! Och det är bara 12 dagar kvar till homecoming...Jag börjar på riktigt bli nervös inför dansen, fattar inte varför jag sa ja.. Tar tilbaka det där, jag är sjukt glad att jag sa ja, men det är fortfarande superpirrigt, haha!
 

1 bra och 1 dålig nyhet

 
Som ni ser har klänningen kommit! Dock är den alldeles för stor över brösten och midjan så vi måste skicka tillbaka den. Under eftermiddagen åkte jag och Stina till en konstymbutik för att kolla vilka färger som skulle matcha till kostymen, västen, slipsen osv. och till ett ställe där dom skulle sy in klänningen, men de sa att det inte gick att fixa på något snygg sätt, så det är bara att skicka tillbaka den. Ska dock till Bellevue Square imorgon direkt efter skolan med Stina för att hitta en klänning. 
 
Eftermiddagen var alltså lagomt stressig, så det var nästan tur att min hals har börjat knasa sig igen så jag hostar stup i kvarten (inkluvise under mitt 75 min långa Psykologiprov) plus att jag inte har någon röst kvar och bihålorna är igen täppta. Trots allt så mår jag faktiskt bra. Jag övertalar mig själv att jag gör det, så jag blir frisk snart iallafall.
 
Dagen har rullat på med muffins till frukost på Hk'n, måste vara bland de västa blåbärsmuffninsarna jag ätit. Amerikanska blåbär smakar inte gott. Punkt.  Blev ingen träning ikväll heller så det var plugg för hela slanten. Nu ska jag sova så jag blir av med förkylningen!

Barnvaktning!

Imorse bjöd vi våra gäster (Stinas kompis familj som vi hälsade på under Rodeon) på svenska pannkakor med jordgubbar till frukost! Sen satt vi och pratade om vad man "ska" ha och inte ha på sina pannkakor. Enligt mig så äter man pannkakor till lunch och man har absolut inte sirap och smör på dem, speciellt inte samtidigt. Men det är helt okej att ha glass och socker på samtidigt. De andra tyckte man skulle ha smör, socker, sirap och grädde gärna samtidigt. kultur-krock! Men alla uppskattar iaf marabou, Kyle frågade till och med om jag hade tagit med choklad (för hans styvmamma var från Sverige), så han var glad och nöjd iaf!
 
Vi åkte till Bellevue square över lunchen och shoppade en massa roliga grejer! Jag fick med mig tre tröjor hem och kidsen fick lego och lite kläder. Under eftermiddagen pluggade jag som bara den på min filmrapport, under kvällen åkte Stina och Kurt på dejt, så jag och kidsen hade filmmys med kinamat, glass och Sound of music. 
När jag nattat dom återgick jag till pluggandet och tvingade i mig te med massa socker eftersom min röst är nästintill obefintlig. Har hosta och snuva men ont gör det i allafall inte!
 
Nu är klockan alldeles för mycket så jag måste fixa lunch till imorgon och sova! 

RSS 2.0