Go cougs!

Ikväll har jag varit på min första riktiga american football match! Washington state Cougs vs. Oregon Ducks, tyvärr är the Ducks rankade 2:a bland alla collage football teams i hela usa, och the Cougs är lååångt ner på listan, men jag hade riktigt kul! Satt mest och ställde frågor till Stina och hennes kompis son Kyle. Är värsta experten på american football nu ;) 
 
Nu ska jag sova för att orka plugga ikapp allting imorgon. Det var inte så smart att vara vaken sent igår, eftersom jag råkade ta en powernap i soffan när jag försökte plugga imorse. Så kan de gå! 
 
Sov gott allihopa!

Homecoming

Under veckan så har det varit många tjejer som går runt med blombuketter, ballonger, halsband, stora kort eller godisskålar. De har alltså blivit bjudna till homecoming dansen. Vissa killar är kreativa och ger bort gigantiska nallebjörnar, andra tvingar sina kompisar att ta av sig tröjan framför tjejen där de står "go to HC with me?", vissa har pysslat ihop stora skyltar osv.
 
Två saker jag kommit på; det finns inte något bra svenskt ord för excited,  så jag uppfinner mitt svenska ord "jätteexcited" och kommer förmodligen säga det tusen gånger om, för att jag ser verkligen fram emot homecoming dansen. Eller jag tror jag gör det iallafall, jag hoppas det är kul och att allt kommer gå bra och så. Men jag känner mig förvirrad för det är verkligen hur mycket som helst man måste tänka på osv. Vilken färg klänningen är, eftersom killens kostym ska ha nyanser i samma färg för att matcha klänningen. Sen måste man tydligen välja skor för att de ska matcha på ett speciellt vis osv, och tillslut fick jag reda på att man ändå kommer ta av sig skorna under dansen. Haha...
 
Folk blir verkligen förvånade när jag berättar att vi inte har danser och sånt i Sverige, och nästan tycker synd om mig för att jag vet så lite om sånt här. Under homecomingveckan kommer det vara olika utklädningsteman så alla klär ut sig. På fredagen är det Homecoming matchen då fotbollskillarna spelar och "the royalties of homecoming" alltså kungen, drottningen (seniors), prinsessan, prinsen (juniors) plus de två från sophmore och freshman klassen som blivit framröstade åker runt planen och "visar upp sig". JA, det kommer kännas som på film när dom har kronor och sånt där coolt på sig!
 
Under lördagen fixar man sig med sina kompisar (om man har några, haha), äter middag på en fin restaurang och åker till dansen. Kommer vara som i en film eller i en saga, (har inga höga förväntingar här inte, nänä) när man känner sig som en liten prinsessa i en fin klänning, fixat hår och naglar osv...
 
Så jag hoppas verkligen allt kommer gå bra och kommer vara kul för jag är jätteexcited just nu! Bortsett från alla förberedelser med klänningen för det känns bara förvirrande.
 
 

kompisar och sånt.

Har suttit och kikat på nästan alla bloggar på utbytesstudent underkvällen och börjar tänka på en massa grejer jag kan berätta om. Till exempel det här med skolsporter som simning, fotboll, cross country osv. Jag ångar mig till viss del väldigt mycket att jag inte började med någon skolsport i början av skolåret. För det är där man får alla kompisar och träffar folk med samma intressen som en själv.
 
Om jag fick börja om hade jag helt klart försökt komma med i cross country eller någon annan sport/klubb eller vad som helst, så jag lärde känna mer folk nu i början. Det känns lite jobbigt när jag är i skolan, jag känner inte riktigt så många som jag kanske hade velat, än. Folk hejar i korridoren även om jag inte har någon aning om vad dom heter eller hur dom känner mig. Det skulle kännas jättekonstig att sitta med dem på lunchen för det känns som att jag är i vägen för deras vanliga rutiner och att jag inte ska anta att jag känner dom bara för att de var trevliga och pratade med mig. 
 
Det är inte så att jag inte trivs i skolan, för jag trivs verkligen. Jag har några som jag pratar med på morgonen innan skolan, Pattie som jag sitter med på bussen och några jag äter lunch med osv. Men jag är alldeles för "blyg" för att ta initiativ att börja prata med folk. Det känns lite som att de inte kommer vara intresserade eller bry sig. Om någon börjar prata med mig eller om jag blir introducerad så pratar jag hur mycket som helst och de flesta verkar tycka att det är kul att jag är här. Standard frågorna är vilket språk man pratar i Sverige, ifall jag kan säga något på svenska och vad jag tycker om skolan/Seattle/USA, men sen bryr dom sig inte lika mycket längre...
 
Jag kanske måste anstränga mig lite mer för att prata med nya människor, för det är en ganska stor skola med 1200 elever. Så jag skulle jättegärna vilja hitta fler att kunna umgås med, hitta på något efter skolan med eller folk att klä ut sig i spirit wear kläder och gå med på fotbollsmatcher. Har i och för sig bara gått här en månad och det kommer nog kännas bättre om/när jag börjar träna gymnastik med skollaget, men jag är otålig och blyg så det känns inte som en så bra kombination. 
 
En annan sak som är lite halvkontisgt är att jag inte brukar vara blyg inför nya människor hemma (visst inte brukar jag..?) och när jag kommer hit så är jag superblyg bara för att jag är osäker med språket och alla kommenterar min dialekt (dock på ett positivt sätt), så jag tycker bättre om att lyssna på när andra pratar än att prata själv. Plus att jag tycker det är "obehagligt" att läsa högt och svara på frågor inför klassen för att jag är rädd att säga fel, uttala något på ett heltokigt sätt, läsa för långsamt eller bara inte kunna förklara mig och svara så utförligt som möjligt. Ni som gick i samma klass som mig vet att jag var den som alltid svarade på alla frågor och pratade gärna lite för mycket än för lite.  Det gör mig frustrerad för jag vet att jag måste träna på att läsa och prata för att bli bättre, men jag vill inte göra bort mig och irritera folk heller.
 
Jag har pratat med Jasmine under kvällen och så satt det känns lite bättre, men det är frustrerande att personligheten ändras så sjukt mycket bara för att jag är osäker med språket...
 

Instapic's from Lake Crescent!


Fredagsunderhållning

Jag har varit hur sprallig och hyper hela dagen och nu känner jag hur luften gått ur. Jag bara slöar i soffan och försöker få läxorna gjorda. Fredagssysslor med andra ord, och det går sisådär med läxorna när man har photo booth på datorn. 
 
Resten av familjen är och kollar på när Lukas spelar fotboll och jag "pluggar", jobbigttjobbigt. 
 
Nu ska jag återgå till att göra nånting vettigt. Ha en fin fredagskväll gott folk!

Torsdag.

Känner mig pigg och glad just nu och kan inte riktigt komma på varför. Jag borde vara trött för jag måste egentligen sova nu.... anyhow, Idag har det varit en lätt dag. Någon drog i/utlöste/satte igång (vad säger man?) brandlarmet två gånger precis innan första lektionen skulle börja, så vi började några minuter senare. Under Hk'n planerade vi hur vi ska baka våra blåbärsmuffins på måndag. På psykologin hade vi en grym vikarie och vi fick kolla på en dokumentär om en serimördare som härjade här på västkusten under 70-talet. Väldigt intressant film, men det var ganska obehagligt eftersom man kände igen namnen på platser han varit på och mördat folk.
 
Det var varmt ute i solen under lunchen och jag upptäckte att folk inte äter kokade potatisar här? Whaaaat? Potatisar kommer ju till och med från Amerika... Dom äter bara bakade potatisar, hashbrowns och pommes frites här, himla skumt. 
 
En annan sak som jag visste på ett ungefär var att de inte firade Lucia här men när jag försökte förklara för Pattie på bussen hem hur vi firar Lucia kollade hon på mig som om jag drev med henne. Typ som att jag försökte lura i henne att alla svenskar är dum i huvudet och har konstiga traditioner, haha! 
 
Justja! För er som undrar hur jag mår: Mycket bättre! Halsen är nästan helt bra, fattar inte hur allt blev bra under en natt, men jag klagar inte för nu mår jag mycket bättre. Dock inte helt bra, men bättre! Så jag åkte på träningen och försökte lära mig göra whipbacks på trampolintumbling'et. Det är läskigt som bara den för jag blir yr och trött hur fort som helst, så det går lite långsamt på utvecklingsfronten när jag fortfarande är lite sjuk och har varit borta så mycket. Men snart så!
 
Pågrund av träningaen har jag alltså massa extra energi och känner mig väldigt glad och "hoppig" även om jag gjort lite läxor och sånt. Kanske dags att sova innan jag blir övertrött. Godnatt!

Who says you can't buy friends?

Svensk choklad är tydligen väldigt exclusivt här. Det är speciellt uppskattat om man tar med lite marabou i lunchen och bjuppar. Det är så man får kompisar här, haha!
 
Min dag har varit super! (bortsett från att det gör lite ont i halsen så jag inte kan äta hårda saker eller sånt man måste tugga). Jag fick ett negativ resultat på körtelfebersprovet i morse, så jag har alltså inte körtelfeber, wohoo! 
 
- På engelskan kollade vi på "super size me"-dokumentären, och ja, den är lika äcklig och motbjudande som första gången man ser den.
- Vi sprang en mile på idrotten, alltså 1.6 km, och jag sprang på 7.38 min trots att jag var sjuk. Så jag är nöjd och belåten med min tid.
- Vi kollade på "Vertigo" i Culture & Film klassen. Riktigt tråkig och förvirrande film som vi ska skriva en rapport på.
Men det bästa under dagen var...... trumvirvel, ............ MATTEN! Det hade ni inte förväntat er va? vavavaa????
 
Jag har min gamla lärare från Algebra 2, hon undrade om jag kommit fel från början och ifall jag verkligen var säker på att jag ville gå med alla freshmen kid. Men jag har verkligen inte kommit fel. Det är en liten klass på 16/17 pers och jag trivs mycket bättre i denna klass. Plus att läraren är mycket snällare och hjälper till mer i denna lilla unga klass. Jag förstår tyvärr inte allting eftersom de har lite annorlunda sätt att lösa och förklara saker på, men det är superlätt att komma ikapp och matten kommer bli a piece of cake! PLUS att om man får mer än 50% på nästa läxa så får vi två olika sorters kakor, (bra motivation, hahah) och alla var värsta impad att jag var ifrån Sverige och frågade massa saker.  
 
Så bara för att jag är så glas bjuppar jag på massa fina webbilder från i helgen!
 
 

Lake C Pics no 2 Hiking

Lite mer bilder från vår lång-weekend. Vi var ute på en kort skogsvandring och fiskade i en liten fiskeby en timme därifrån på gränsen till Kanada.
 
 
 

Lake Crescent Pictures

Kommer lägga ut en massa bilder på den fina utsikten över sjön osv. Det är omöjligt att ta en bild på hur vackert det var där och hur klart vattnet var. Vattnet var alldeles turkost och glasklart, man kunde se stenarna på botten av sjön även om det var 10 meter djupt. Jag njöt verkligen av att vara där och få 1,5 dag extra, även om det blev mycket läxor och jag var sjuk. 
 
Fredag eftermiddag:
 
Fotografering på lördag morgon:

Halsdoktorn nästa!

Dagen har varit helt okej, bortsett från att min hals vägrar bli bra. Den känns nog lite bättre men vi åker ändå till doktorn om en halvtimme för att kolla så jag inte har körtelfeber eller nåt annat som gör att jag inte kan träna. 
 
Påtal om något helt annat så är jag sjukt glad,  för att vi fick chocolate chip cookies (egentligen bara en, plus att den var ganska liten och smakade inte lika bra som när jag gör dom...) av våran HK lärare till "frukost" idag och jag fick godkänt på alla mina psychology läxor samt ett grymt resultat på kartprovet vi gjorde på Historian! Fick 75/75 på delen man skulle placera ut staten, huvudstaden och förkortningen på en karta och stava rätt, och 12/15 på "läxdelen" med frågor från tidigare läxor. Stolt tjej!
 
Nu är det bara att jag inte kan träna som är problemet..  Men snart får jag förhoppningsvis veta om jag kan börja träna igen. 
lägger upp en finfin bild på psykologigubbarna i min bok, medans jag laddar upp bilderna från lake crescent :)

The Dress

Klickade just hem min homecomming klänning. Spännande.. 
Det var ungefär det jag ville ha sagt! 
 
Idag har vi varit på vattnet hela dagen, först paddlade vi kanot och sen åkte vi ut med nån släkting till Stina för att fiska lax. Ikväll ska vi äta middag på restaurangen som ligger 50 meter från vår stuga. De har gudomligt god mat och efterrätt, så jag ska njuta som bara den sista kvällen här!
 
Jag är ledig från skolan i morgon, men jag har en massa läxor och ett prov att plugga till innan jag kommer tillbaka på tisdag. 
 
Jag kommer lägga upp alla bilder när jag kommer hem till Seattle, för wi-fi't här är hyffsat segt här. Kommer nog inte skriva något mer förens jag kommer hem i morgon kväll. 

Drive-in Zoo

Jag glömde helt bort att breätta om att vi åkte till ett "drive-in Zoo" på väg hit till Lake Crescent, så jag lägger upp lite bilder så länge. Wi-fi't här är super segt så jag tar några bilder i taget.
 
Några bilder från färjan, när vi lämnade Seattle:

Lake crescent!

Vi har åkt upp till bergen på den olympiska halvön för att vara här en långhelg! Det är verkligen hur vackert som helst och det luktar gott. Maten från restaurangen är huur god som helst, speciellt efterrätterna. Så nu väntar jag bara på att bli frisk så är allt perfekt :)
 
Igår tog jag ledigen hen halvdag, så jag hade bara HK och Psykologi. Plus att jag gick till min studierådgivare för att hoppa ner till algebra 1. Kände inte för att göra matteläxor i 3 timmar varje dag, så jag bytte till algebra 1 där alla freshmen kids går. Kommer gå finfint dehär!
 
Under morgonen har vi tagit massa familjefoton och nu ska vi ut på hajk/vandra till ett vattenfall! 

9.20.2012

Tänker helt seriöst hoppa av matten. Orkar inte bli frustrerad varje kväll av att göra matte läxor till halv tolv på kvällen. Ska försöka byta så allt blir bra igen. Min hals blir inte mycket bättre heller, men i morgon åker vi till Lake Crescent och mår bra tills på måndag. 
 
Idag gjorde vi några magövningar med en sån där träningsvideo på idrotten. Sen har jag varit allmänt trött resten av dagen, men i morgon är det fredag! Känns som att veckan har gått superfort. Troligtvis för att jag har pluggat varenda dag, och inte kunnat tränat. Nu ska jag sova massa och gå halvdag i morgon. Wohoo!
 
Bjuppar på några bilder från då jag var barnvakt på kidzen's träning i tisdags. 
Det var allt för ikväll. 

Onsdag

Fortfarande inte frisk, vad är det för feeeel, jag är otålig som bara den, för jag vill bli frisk NU NU NU NU,. Vi ska till ett superfint ställe i helgen som heter Lake crescent, (så jag får ta ledigt 1,5 dag från skolan) men det vore ju hyffsat trevligt om man var frisk då. 
 
Vädret fortsätter att bjuda på 27° under dagen och eftermiddagen. Inte illa för att vara Seattle där det alltid regnar. 
Dagen har varit super. Sovmorgon och lektioner då det kändes som att jag faktiskt hängde med och förstod vad de pratade om utan problem. Plus att jag fick 100% på HK provet/testet!
 
Under eftermiddagen har jag försökt pluggat men jag blev lite distraherad av att kolla på klänningar, hehe. Men jag och Kurt satt typ en timme med att försöka lösa en matteuppgift. Vi lyckades tillslut, men det var hyffsat frustrerande under tiden. 
 
Nu ska jag sova bort svullnaden i halsen, som ser ut att vara stort som ett ägg på utsidan av halsen. Sov gott!
 

Homecomming dress

Vad ska man ha på sig på Homecomming? Jag vet ju inte hur sånt här går till elle, man måste tydligen matcha och grejer också! Tur att man har kolla på många high school filmer, haha! När jag försöker fråga folk vad man har på sig så blir dom bara chockade att jag aldrig varit på en formell dans förut och börjar prata om det. 
 
Men min supersnälla och underbara Malin som kan allt och ingenting om Usa visste en helt underbar hemsida för klänningar till såna här tillfällen, wohoo!
Jag vet inte vad den lilla ljusa rutan gör på några bilder,men den är lite irriterande, ja... 
 
 
 

God natt!

Jag hade inte halsfluss, det var något virus i halsen. Men jag hade tydligen de största halsmandlarna doktorn sett på länge, lät lite som en komplimang när hon sa det. Nästan som att hon var imponerad.
 
Så det blir en tidig kväll ikväll, så jag förhoppningsvis kan sova någolunda. för om jag inte blir frisk inom en vecka så ska dom testa mig för körtelfeber. 
 
God natt! 

Sjuk

Mår verkligen inte bra i min hals idag. Med min expertdoktorsbedömning så tror jag att jag har halsfluss, eller nåt fel med mina halsmandlar. Kan känna dom på utsidan av halsen och kan typ inte äta något om jag inte tagit halstabletter som gör att halsen domnar bort litegrann. Det är lite svårt att sova med halsont och feber. Imorse övervägde jag nästan att stanna hemma, men när jag ändå var upp vid 5 tiden så var det ju lika bra att åka till skolan.
 
Segaste dagen på länge, kunde inte koncentera mig eller fokusera på vad folk sa. Så vi åker till doktorn om 10 minuter för att kolla om jag behöver medicin eller om det kommer gå över av sig själv. 
 
Har ätit glass och knapra halstabletter sedan jag kom hem, så det blir en pluggkväll ikväll också. Har 
en läxa + uppsats - Culture & Film
läsa ett kapitel + 2 frågesporter - Psykologi
ett worksheet - Matte
läsa två kapitel + 2 arbetshäften - U.S History
läsa igenom ett häfte om måttsatser - Foods
 
Jag har ju det jag gör.

Puyallup fair

(För er som unndrar bor jag 20 min norr om Renton)
 
Igår var jag på Puyallup fair med Zacks familj. Det var awesome! Allt var superstort, jag provade alla möjliga sorters "fairfood", alltså massa friterat och socker haha! Elephant ear med kanel och socker, shaved ice, scones grillard kyckling macka/burgare och sockervadd i påse. Vi gick runt och kollade på djur, åkte massa karuseller, kollade på en lama-show, kikade på utställningar och på alla "reklambås" (kändes som att man var med i TV-shop) m.m. Vi gick till och med visle ett par gånger för det var så stort, haha! 
 
Det var dock ingen höjdare att gå runt 7 timmar i 26° värme och ha feber. Men det var värt att vara trött och ha huvudvärk under en hel dag, för det var verkligen en grym upplevelse! ...plus att jag blev bjuden att gå på homecomming dansen nästa månad! Wohoooo! :D kommer bli grymt, måste bara hitta en klänning! :)
Elephant ear: deg friterat i olja med socker och kanel på. 

gigantiska pumpor!
småbarn som rider på får, haha!

En fågel och ett kalas

Idag åkte jag, Stina och Lukas upp till Camano Island där Stinas pappa har en liten stuga, för att fira 4 kusiner/släktingar till Stina. Väldigt trevliga människor och fint väder. Åt massa gosaker, pratade med alla och lekte med en fågel/papegoja som en av Stinas kusiner tog med sig. 
 
Har haft himla ont i halsen, känns som att halsen och halsmandlarna har svällt upp och varit hänging under dagen, så vi åkte på QFC och köpte B&J's och halstabletter. Det plus två ipren är världens bästa recept för att må lite bättre! Så jag har pluggat matte såhär på en lördags kväll. Känns så grymt skönt när jag gjort klart den!
 
Imorgon ska jag följa med Zacks familj till Puyallup fair. Vi åkter 8 på morgonen så jag ska springa upp och lägga mig så fort som möjligt nu!

Fotboll, glass och text

Har haft massa läxor och brist på sömn så jag har inte hunnit blogga om hur roligt mitt high school liv är. Igår hade jag bästa dagen sen jag började skolan. Alla klasser flöt på bra, vi fick rita i matklassen. Psykologin gick super, matten var inte så hemsk osv. Jag hade folk att äta lunch med och efter sista lektionen var det en snubbe som kom fram och snacka med mig. Han tyckte det var grymt coolt att jag var från Sverige, haha!
 
Plus att träningen gick bra! Snart ställer jag 1 1/2 skruven bakåt på powertumbling och på DMT'n lärde jag mig nyss att köra salto direkt sträckt halvskruv. Kändes grymt bra när jag vågade köra! 
 
Idag startade dagen väldigt stressigt. Först vaknade jag mitt i natten och trodde det var morgon, så jag stressade ihjäl mig tills jag insåg att den var typ 00:30. Sen försov jag mig så jag missade bussen. Kurt var tvungen att köra mig till skolan och jag hann precis komma in i klass rummet med 30 sekunders marginal innan klockan ringde. puh! Sen skulle jag läsa en dikt på engelskan högt i mitten av klassrummet (känndes som tortyr, haha). Men resten av dagen har varit super. Åt lunch med en från min engelska- och idrottsklass på flaket av hennes gigantiska pick-up med hennes kompisar och sen kollade vi på film i min film klass (nähä?).
 
Vädret har forsatt att vara underbart med ca 23° och sol under mitten av dagen och eftermiddagen. Det är super! Under kvällen kollade vi på Lukas första fotbollsmatch. Dom vann så vi firade med att åka till ett B&J's café och åt glass! Avslutar dagen med ett skype samtal med mamma i en timme. 
 
Livet här borta är super, finns inget att klaga på just nu förutom läxor. 







Bilder på gymnastikhallen



Två bilder från där jag tränar gymnastik om kvällarna. Längstbort mot väggen är det ett 25m långt powertumbling. Mot speglarna är det som ett "trampolin-tumbling". På första bilden ser man knappt de två trampolinerna och på andra bilden syns DMT'n lite dåligt bakom cheerleaderserna.

ONSDAG

Bra dag idag! Sovmorgon, lektionerna rullar på plus att det är fint väder. Film lektionen var intressant då vi fick lära oss om olika vinklar, in zoomningar och objektiv när man filmar och fotar. (nästan alla som känner mig vet att jag är intresserad av sånt). Jag gjorde klart en dikt till engelskan som jag blev väldigt nöjd med. Dikten ska handla om vart man är ifrån, bakgrund, upplevelser osv. Det är en del av en stor uppgift där man ska svara på "What does it mean to be an american?". Känner mig lite utanför på den frågan. 
 
När jag kom hem gjorde jag klart alla läxor. Till och med Kurt (värdpappa) kunde inte hjälpa mig med en uppgift, och han jobbar med siffror, pengar och sånt. Jag tycker synd om dom som går i calculusklassen för den är tydligen supersvår. 
 
Känns som att jag inte riktigt har så mycket att skriva eller fota under vardagarna. Men till helgen händer massor med saker igen! Antingen Lukas första fotbollsmatch eller amerikansk fotboll på fredag kväll. Ska på födelsedagskalas på lördag hos några släktingar till Stina och under söndagen ska jag på Puyallup Fair med en kompis. Full rulle på helgerna. 







Skolan, och plugg och sånt.

Ska inte ljuga för er som funderar på att bli utbytesstudet. Det är en himla massa plugg, minst en grej varje kväll. Vet inte om det är så på alla skolor, men min skola är överambitiös. Men vi har löjligt mycket läxor, speciellt på till matten...  
 
Matte är från och med nu det sämsta ämnet ever. Har läxor varannan dag med ca 20 uppgifter i varje läxa, vi hoppar från kapitel 1-3 på tre lektioner så man inte hänger med på vad man lärt sig. Läraren bryr sig knappt om man hänger med. Plus att jag är lite bitter för att matte brukade va ett av mina bra ämnen och idag fick jag det sämsta resultat jag haft på en matteuppgift på mer än 5 år. 10/17. Jag satt och jobba med den där läxan i minst 3,5 timme igårkväll. Inte OK.
 
Bortsett från matten så har dagen varit bra. Förvånadsvärst har vi inte pratat nånting om 9/11 över huvudtaget.  Trodde vi skulle prata om det på historian men vi hade istället lite genomgångar på hur man blir en bra talare. Bland annat kommer vi behöva prata om nånting som vi tycker är dåligt (alltså: klaga på iprincip vad som helst) framför klassen i 45 sekunder och ha en presentation om en nyhet inom USA på 7-10 min. Plus att vi ska ha ett kartprov på alla stater, huvudstäder och förkortningar på staterna. Kan nästan allihop för jag har spelat barnspel på datorn, haha!  Kommer vara super duper mega nervös inför det muntliga redovisningarna. Hade nästan hjärtklappning när jag skulle presentera mig själv för klassen och läsa ett stycke i en bok inför klassen under de första dagarna. 
 
Träningen ikväll gick bra, de frågade om jag ville vara med och tävla, i december. Man får köpa en superfin dräkt om man ska tävla, jag ska tänka på det. Fick hamburgare från Red Robin's när jag kom hem. Mums!
Imorgon har jag sovmorgon! Börjar inte förens 10. wehoo! Kan verkligen behövas efter 2 timmars matteplugg igår. Nu ska jag plugga lite mer och sova. 




Newcastle 5K run/walk

Imorse klev jag och Stina upp tidigt för att vara med i 5km loppet som går runt där vi bor. Klarade det på 31.25 minuter och då gick vi två gånger också. Himla duktiga var vi! Träffade en av arrangörerna och han hade till och med varit i Sverige. I lilla Sundsvall, sjukt coolt! Han från lilla Newcatlse har varit i lilla Sundsvall för att hälsa på en kompis. Världen är liten. Jag fick en medalj också! Kom trea bland tjejerna i min åldersgrupp. Himla stolt var jag. 

haha jag ser jätteutmattad ut på bilden, så den bjuder jag på.


Senare under dagen åkte vi till nya Apple store i Bellevue square. 1 word. Huuuuuge! Större än bottenvåningen på vårt hus. Gigantiskt var det. Vi åkte och handlade, lyssnade på roliga ljudböcker för barn i bilen och har gjort en inlämningsuppgift för min nya klass som jag bytte till i torsdags. Himla produktiv dag. Avslutades med B&J's american style (med grödde och strössel på) framför en film i Stina och Kurts säng! Vi kikade på "We bought a zoo". Mysfilm. 
 
Imorgon är det skola igen, wehoo...
 

Busy saturday!

Idag har jag hunnit med massor! Vaknade hos Stinas mamma, eftersom de håller på att lacka golven i utbyggnaden på vårt hus,så kan man inte andas in luften på 24h. Vi sov borta under natten och fick mackor med sylt på till frukost.
 
Halv elva hade vi "möte" med utbytesorganisationen i Greenlake park med alla utbytisar i Seattle-området. Vi åt doughnuts och frukost till brunch, pratade om att man inte fick ta droger, ha en pojk/flickvän som är över 21 eller kräva pengar av sina värdföräldrar osv. Trevligt att träffa lite folk i min egen situation, dock kunde mer än hälften av dom tyska, så de pratade bara med varandra. 
Vi (jag, Stina och Lukas) åkte och kikade på Karinas första fotbollsmatch. (De spelade lika om någon undrar). Direkt till target och sen direkt till Newcastle day. Det är som en marknad med hoppborgar, gosaker och lite historia om staden. Marknadens höjdpukt var "kettle corn". Kanderade popcorn, mums!
Underkvällen har jag pluggat matte (ja på en lördag) i två timmar. La av efter två timmar när jag insåg att jag inte kommer fatta mer än till fråga 7. Frustrerad jag blir när mina två bästa ämnen hemma i Sverige är sjukt svåra här... Men en cool grej är dock att min svindyra miniräknare för 850:- går att ställa in på svenska! 
 
Nu ska jag sova för imorgon ska jag och Stina springa ett 5k funrace. Jag kommer ligga avsvimmad efter vägkanten eftersom att jag inte har någon kondition kvar. 
 

My 1st month in the us



en sammanfattning av min första månad här, fick dock inte med allt. Haha, har haft fullt schema sedan dag 1 känns det som. Men det är kul när det händer saker :)

Sommarlovet

En liten snabbrepris av de två första månaderna av mitt sommarlov. Passar ju lagom till nu när jag precis börjat skolan.













It's Fridayyyy!

Första veckan avklarad! Känns som att jag gått i skolan hur länge som helst. Säkert pga de tidiga mornarna. Påtal  om det så försov jag mig i morse (läs: somnade om, för att jag var för trött för att kliva upp) så jag klev upp en kvart innan jag skulle gå till bussen. Dock såg jag en liten kanin springa över vägen. Det känns som att man ser en hare eller några rådjur minst en gång i veckan här. Värsta vildmarks-safarit!
 
Skolan var mycket bättre än igår! Vi hade en pepptalk/välkomst-assembly på läktarna vid fotbollsplanen. Hur coolt som helst! Alla var uppklädda med skolans färger (blått, grönt och silver) under dagen och visar verkligen att de är stolta över sin skola.Man sitter med sin årskurs och mitt i allt så började alla skrika "Senior Power!" "Junior Power" osv, och den klass som skriker högst vinner. Haha, märkligt land jag hamnat i... Vi körde kareoake med en high school-twist och de nya lärarna hade en modevisning med alla kläder man kan köpa. Huur coolt som helst!
 
Under dagen har det varit riktigt varmt, man känner ingt inomhus för att ac'n är superkall, men när man går ut känns det som att man går in i en vägg av varmluft. Speciellt nu när det är 30° grader ute. Seattle har snart slagit rekord genom att det inte ha regnat på 40 dagar här uppe. Himla skönt var det att åka till sjön för att svalka sig med kidsen, deras kompisar + mammor under eftermiddagen iaf!











First Football game!

Efter en eftermiddag i panken/stranden så blev snabbis på subway innan jag drog iväg på min första american football game! (btw, vet inte om subway i Sverige har detta ännu, men här har dom ett nytt sorts bröd, som är som tunnbröd! Myyycket godare, så om ni har möjlighet, testa! Rekkomenderas starkt :) ) Hur som haver, jag kände mig massa vilsen och fattade ingenting. Jag gick runt med några jag pratat med innan på skolan, träffade Zack emot slutet och snacka med hans kompisar ett tag innnan Stina kom och hämtade mig. 
 
Det är väldigt fascinerande hur engagerade både lärare och alla kids på skolan är. Det var helt otroligt vad de känner tillhörighet till skolan. Massor av folk hade handavtryck i vattenfärg med skolans färger över benen, ansiktet, armarna. De hade Liberty tröjor, halsband, klädde sig i rätt färger och hade krigsmålning, hejade på laget osv. och alla pratar verkligen med alla. Väldigt mysig stämning var det, och även om jag knappt kände någon, och kände mig väldigt vilsen för att alla känner alla, så trivs jag väldigt bra.

Fråga - Gymnastikhallen


ASB-card

Titta så fint kort jag fick! wohoo, nu kan jag gå på fotbollsmatcher!
Såhär kommer även mina skolfoton se ut om någon undrar. Ser lite stelt ut om jag får säga det själv...

Binder

Just wanted to show you my very good looking binder! 



Dag #3, check!

Bara en dag kvar till helgen och då (fredag kväll) ska jag kolla på min första fotbollsmatch som skollaget spelar. 
 
Idag var skoldagen inte alls lika bra som jag förväntat mig. Dödligt trött på morgonen, dålig plats på en proppfull skolbuss och första frågan på engeska lektionen var "Vad innebär det att vara en amerikan?" (haha heter det amerikan?). Hur i hela friden ska jag veta de? Idrotten var inte alls vad jag förväntade mig. Joggade 3 min, strech, gå i snigeltakt runt friidrottsbanan två varv och kasta lite frisbee. Var hyffsat besviken och hungrig då.
 
Som grädde på moset fattade jag i princip ingenting på spanskan. Det jag fattade hann jag inte översätta tillräckligt fort i huvet från Spanska till Svenska till Engelska. Så jag satt bara där i 1,5 timme och gjorde ingenting, eller jo, gjorde 1/5 av läxan, för det var den enda jag fattade. Hungrig som tusan var jag också.
Nu låter det som jag har alldeles för höga krav på mig själv att jag ska klara allting på en gång, men det gick verkligen inte. Det var supersvårt! Så jag pratade med min lärare och sa att jag ville byta till nått annat för att jag inte kunde hänga med och att jag kände att jag inte behövde college poäng och hellre ville lägga tid på annat.  Hon var förstående, försökte få mig på bättre humör med godis..? Tackade dock nej och gick till min "skolrådgivare" och pratade lite, grät lite och fixade mitt schema. Känns skönt att ha bytt till en klass där man inte behöver tänka supermycket för vi kommer nämligen kolla film varje vecka.  
 
Sen träffade jag massa människor efter lunchen som fick mig på bättre humör, jag fick en bra plats på bussen hem och väl hemma så väntade ett paket till mig på bron! Tjohooo :D Mitt nya objektiv som jag fick som försenad examens/födelsedagspresent. Sigma 17-70 DC HSM OS F/2.8-4 tror jag att det hette. HUUR NÖJD SOM HELST! Tack älskade mor + familj som jag fick det av. 


Träningen var awesome kan jag säga nu i efterhand, men under styrkan ville man bara dö, som vanligt. Eftersom min otroligt otränade sommarkropp inte är van vid brutal styrka. Annars så har jag hoppat trampolin i 1,5h för er som är intresserade. Har lärt mig massa nya saker! Toppen toppen.
 
Två bilder från idag när vi hämtade upp Karina från skolan.







Fråga/Kommentar :)


Second day of school

Idag var första dagen med B-schemat. Hur underbar dag som helst! sovmorgon till kl.8, fixade lillsyrrans hår innan de drog iväg till skolan. Kom dock på när jag satt på bussen att jag glömde schemat hemma, men det löste sig när jag kom fram för jag fick hjälp av en jag träffade igår. 
 
Första lektionen var Foods/Nutrition och började inte förens 9.58. Jag har en hur gullig lärare som helst! Kommer va perfekt att va i den klassen när man är hungring på morgonen. Andra lektionen hade jag AP Psychology. Psykologi på collage nivå, det var helt klart en bra lärare trots att han tvingade mig läsa högt inför alla seniors i klassen. Algebra 2 innan lunch. Läraren va inte lika hemsk som alla säger, plus på det! Annars fattade jag ingenting när jag satt där med alla 14 och 15-åringar. Min lilla hjärna överbelastas när jag försöker lära mig nya saker jag tycker jag borde kunna. Speciellt när jag åste lära mig det på engelska. 
 
Åt lunch med kidsen i min algebra klass. De tyckte de var supercoolt att jag var från Sverige och frågade en massa under lunchen. Sista lektionen hade jag US History/Goverment men en helskön lärare. När jag har B-dagar på onsdagar kommer jag njuta som bara den! Favvisdagen hittils. 
 
Under kvällen har jag organiserat mina pärmar, läst igenom alla syllabus jag fått idag och gjort min första läxa. Kurt fick hjälpa mig hela kvällen för jag fattade absolut ingenting. Verkilgen svårt nu i början att förstå alla matteord när de står på engelska och när formlerna kallas nåt annat. Men tillslut klarade jag det! Nu gäller det bara att komma ihåg allt tills på fredag! 

Första dagen i skolan!

-himla långt inlägg om min första skoldag, läs om ni är intresserade-
 
Idag klev jag upp 6:00 prick. Min skolbuss gick 6:53. Det coolaste den här morgonen var skolbussen, den var gul och såg precis ut som dem i filmer. Dock är inte skrikande 10-åringar, tidig morgon och massa nervositet en så vidare bra kombination första skoldagen. Men när jag väl kom fram efter 25 minuter så stog massa människor och ropade hejarramsor, tjoade, applåderade och hälsade alla välkomna precis utanför bussdörren.
 
Jag träffade Jessica och Autumn som gick med mig till mina lektioner så jag inte skulle gå vilse på de 5 minuter vi hade mellan lektionerna. Det första man märkte när man kom in i skolan var att det var massa människor överallt! Verkligen supermånga människor som letar efter sina lektioner. Plus att alla har på sig sina ryggsäckar jämt! Superirriterande att släpa runt på den och när alla andra har på sig den så blir det ännu mindre utrymme i korridorerna. 
 
Min första lektion började 7:28, English 11 med Mrs.Beck. Hur rolig lärare som helst, dock väldigt strikt med arbeten och inlämningar. Vi gick igenom hela kursplanen under den 1,5 timmes långa lektionen. Vad som händer om man kommer försent, lämnar in läxor försent eller är borta från skolan osv. Andra lektionen hade jag idrott, fick en supertrevlig kille som lärare, gick igenom kursplanen där också. Vi fick även gå ut och prata med folk på fotbollsplanen under resten av lektionen eftersom han skulle städa i gymmet, haha! Pratade med lite nya människor där också. 
 
Åt lunch med välkomsttjejerna och hade spanska 3 (collage förberedande) i barackerna (som vissa lektioner är i under ombyggnationerna). Det verkade verkligen supersvårt, läraren pratar himla fort både på spanska och engelska så det var svårt att hänga med. Men vi lekte bara lekar idag och skrev lite saker om oss själva, så jag ska gå på torsdag också när de går igenom kursplanen för att se om jag ska flytta ner till spanska 3 där de är mer oseriösa människor eller om jag ska va kvar.
 
Sista lektionen har jag Guided study, där får man läsa på läxor och plugga. Precis vad jag behöver, världens bästa lektion! Under tiden vi var där, så fick de som inte tagit sina skolfoton än gå till idrottshallen för att fotas och få sina ASB-cards. Dem måste man ha för att få gå på fotbollsmatcher och vara med i något skollag. Gick även och pratade med min school-counselor för att berätta om min dag.
 
Åkte skolbuss hem i värmen, minst 25° varmt. När jag gick hem från bussen kom Lukas springande mot mig för att hälsa mig välkommen hem :) När jag var hemma läste jag igenom alla papper jag hade i min pärm. 
Rekommenderar starkt till alla er på gymnasiet att skaffa en pärm, och ha en flik för varje ämne! I'm in love with my binder! Sen somnade jag innan träningen.
 
Justja, jag hade min första "riktiga" träning idag. Hoppade DMT, trampolin och körde styrka. Kommer fortsätta med Tubmling&Trampolin 3 gånger i veckan och förmodligen börja köra AG en gång i veckan så jag kan komma med i skollaget till vintern. 
 
Nu är jag superduper trött, så jag ska gå och lägga mig tidigt och ta vara på onsdags-mornarna då man får två timmar extra att sova! 
 

Snygg och seriöst!
 

Just a pic

Tänkte bara lägga upp en bild från helgen. Jag och Kyle innan Xtreme bull. 

High school börjar imorgon!

Ahh, jag kan inte fatta att jag börjar skoaln på riktigt imorgon! Är både taggad och lite nervös. Kommer ha massa pirr i magen när jag ska gå ner till skolbussen och sedan träffa de två tjejer som ska "ta hand om mig" under dagen och se till att ja vet vart mina klassrum är. Haha,  lät som att jag är en liten snorunge som inte kan ta hand om sig själv. Kommer vara extra nervös för att vi har skolfoto i morgon på första dagen. Inte okej!
 
Idag åt vi världens isärklass godaste våfflor hos grandma Marny. Kollade på gamla kalle och chokladfabriken i bilen hem. Jag visste inte ens att det fanns en gammal version av den filmen, men den med Johnny Depp är mycket bättre! När vi kom hem så gick vi över till grannen. Hur trevlig tjej som helst som erbjöd sig att skjutsa mig ibland ifall jag inte orka åka buss. Perfa!
 
Vi hade BBQ kväll nu sista kvällen innan skolan börjar hos några andra grannar. Trevligt och mysigt!
 
Tror jag fixat allt just nu. Har en ryggsäck, en pärm med flikar för varje ämne, mitt busspass, papper för fotograferingen och pengar för det, packat skollunch,valt ut kläder inför imorgon, skrivit ut scema och karta över skolan, osv...
 
Skriver imorgon om hur allt är!


 

Ocean Shores

Sitter hemma hos Grandma Marny, äter världens goaste nötgodis. Imorgon åker vi hem igen och försöker oss på en till Starbucks date med grannen. Och dagen efter det (tisdag) börjar jag skolan, galet! 
 
Btw, jag har varit här precis 4 veckor idag. Ska försöka göra lite sammanställningar efter varje månad för att visa vad jag gjort under månaden. Kommer förmodligen göra något liknande för sommarlovet. 
 








Yihaa!

Massa bilder från rodeon och Kittitas fair. Överraskningen Stina och hennes kompis hade fixat var att jag fick följa med kompisens son Kyle på Xtreme bull på kvällen och kolla på tjurridning med hans kompisar under kvällen. Det var awesome! 
 
// I have a lot of pictures from the rodeo and the Kittitas fair. Stina's friend's son Kyle took me to the Xtreme bull show last night with his friend and it was awesome! //

American breakfast.




Snabbstopp

Hade en underbar dag igår på rodeon i Ellensburg plus att de hade en överraskning för mig på kvällen. Men jag skriver mer om det sen, för det blev ändrade planer. Jag skulle egentligen sitta på Starbucks och snacka med granntjejen om skolan så jag känner nån på skolan, men de dök tyvärr inte upp. Något positivt är ju att jag och Stina åt lunch på starbucks!
 
De ändrade planerna var att vi ska åka till Kurts (min värdpappas) mamma för att fixa hennes internet. Hon bor ca 2,5h härifrån i Ocean Shore. Wohoo! Vi stannar nog på SB's för att använda alla våra Treat receipt som man kan använda för att få en gratis kall dryck efter kl2. Google vet svaret om ni inte fattar. Sen ska vi sova där borta. 
 
//I had a wonderful time in Ellensburg, and they had a awesome surprise for me. I should actually be on starbuck now with the neighbour girl, but she and her mom didn't show up. That's a bummer. But something good is that me and Stina had lunch at starbucks anyway. 
 
We had changed plas for today, so we're going to ocean shore where Kurt's mom lives, becuse he needs to help her with the Wi-fi. Probably we're stopping at starbucks again to use our treat receipt. Then we're staying the night there.//


Ellensburg Rodeo!



Idag ska vi åka 1,5 timme österut över bergen till Ellensburg för att kolla på Rodeo. Yihaa! Vi kommer stanna där över natten hos Stinas kompis så jag tar inte med mig datorn. Ha det fint tills dess!  
//Today we're going to Ellensburg Rodeo! Yihaa! We're staying the night at Stina's friend's house.//

Pics from the cabin

Igår var vi i Jake's (min värdmammas pappa) Stuga vid vattnet. Hur fint som helst, underbart väder för att fiska krabbor och måla stenar.  
//We went to Jake's cabin by the water yesterday. It was so beautiful there! Great weather for crabbing and painting rocks.//




























RSS 2.0