Cartwheel for a cause!

My little sister and her friend (8 years old) made this video below to win money to support research for colon cancer. They made the video in honor of their 1st grade teacher who currently has cancer. If they get enough votes on their video they will win 5000 dollars that goes to the reserach and 1000 dollars to the ones who made the video. Instead of keeping the money they are going to give the money to their 1st grade teacher's family instead! Their teacher stays very positive and writes on her blog about her life.
 
Below is a update from her blog and i think everyone should go on to her blog (http://www.caringbridge.org/visit/katietinnea/journal) and scroll down to "the Beginning of the End" ... it's a heartbreaking update :(
 
Therefore you should click on the link and vote! It is super easy! You vote on the left side in the "contest category" and fill in #7, Stina Fluegge (my host mom) and your email. 
It would mean a lot to my sister and her friend and even more to their teacher Mrs. Tinnea! 
http://www.veritymom.com/2013-cartwheel-for-a-cause/

Sista Hawaii bilderna!

Vi kom sorgligt nog hem i lördags och jag har kommit ikapp med packningen, jetlagen och skolan. Därför tänkte jag ladda upp de sista bilderna från Hawaii!
 
Påväg till sista middagen i hawaii...
Godaste efterrätten jag ätit i hela mitt liv! kallas "Baked Hawaii" och vi åt det två gånger på ett ställe som hette the Hula Grill. Rekomenderas starkt! De har en barfota bar där borden står i sanden. Efterrätten består av en typ annanas kaka med glass innuti och i toppingen är det mashmellows blandat med grädde. Yum!
 
ABC stores är de ultimata turistaffärerna som finns överallt! Man kan köpa allt från dricka, till snacks, lotion, handdukar, tshirts, souvenirer osv. Absolut en av mina favvosar!

Whale watching

Imorse åkte vi ut på en katamaran för att kolla på valar. Vi såg en massa valar och babyvalar. Vi såg till och med två hanar som fightades för en hona. Rekommenderas för alla som kommer åka till Maui någon gång i sitt liv. 
Under dagar har vi tagit det lugnt, badat i havet, hyrde bodyboards, åkte till Lahaina för att kolla på en solnedgångs cermoni/uppträdande på Fleetwoods. De hade en Hawaiiansk kille som berättade om hawaii, religion osv vilket är väldigt intressant plus att del två vad en kille som spelade säckpipa. Fräckt. Sedan åkte vi till Dukes för middag och efterrätt. Hula pie måste vara en av de top godaste efterrätterna jag smakat! Måste provas om man åker till Hawaii. Det är som glasstårta med choklad fudge och oreo botten. Yum!
 

Luau

I onsdags åt vi en traditionell hawaiiansk middag som innehöll bland annat en buffé med en gris som blivit grillad under marken. Det var även en show med hula dansare och de berättade om den hawaiianska kulturen och historia. En av de bästa kvällarna här på Hawaii! :)

"Life is like a box of chocolate...

...you never know what you're gonna get" 
- Forrest Gump
 
Idag var jag och Stina i Lahaina och shoppade lite souvenirer, presenter och kläder. Vid lunch tid kom Kurt och kidsen in och vi åt lunch på "Bubba Gump" vilket är räk-företaget Forrest Gump startade i filmen, så de har en souvenir butik där med Gump saker plus en restaurang med nästan bara räkor på menyn. Gott var det i vilket fall!
Tänkte köpa en tshirt där det stod "My momma says I'm special..." till min bror men tyckte det var lite för taskigt kanske... haha!
Under eftermiddagen snorklade and handlade vi. Sedan beställde vi upp Pizza och hyrde filmen "Up" för att jag barnvaktade medans Stina och Kurt var ute på dejt :)

bilder del 2

Lei's
världens godaste glass typ! iallafall lika bra som B&J's om inte bättre!
fackel-tändning (är det ens ett ord?) som är en cermoni här på hawaii som avslutas med att en kille dyker från en klippa
åt middag på Hula Grill, som har borden vid stranden så man kan ha fötterna i sanden när man äter :)
favvo efterrätten hittills!

Kaanapali, bilder

Under tiden jag inte har uppdaterat på bloggen har vi varit och shoppat, gjort traditionella lei's (hawaiianska blom halsbanden), ätit massa onyttigt, ätit gott på restauranger, snorklat och badat i poolerna. (finns tre pooler på området dock en superstor och cool och två lite "mindre" :)
lekskepp för kidsen i "coola poolen"
kollade på hula dans :)

Kaanapali!

Igår packade vi ihop alla våra väskor för att åka vidare till ett ställe som heter Kaanapali. Påvägen hit stannade vi på ett akvarium för att kolla på hawaiianska fiskar, hajar och sköldpaddor osv. Ganska coolt var det och kidsen älskade att springa runt och kolla!
 
När vi kom fram till Kaanapali så fick vi ett "blomhalsband" även kallat Lei. Det blåser hur mycket som helst här, men poolen är helt awesome, varm och har bubbelpool och vattenfall (vi hann bara bada i den "lilla poolen" som är en av tre pooler på området.) Under kvällen gick vi på strand promenaden och checkade in gallerian som är så nära att man kan promenera dit. Vi åt efterrätt innan middagen, Hägen-dazs glass :)
 

Last night in Kihei


Grand Wailea

Innan vi gick ut på alla hjärtans-dag middag var vi på ett jätte fint hotell, gick runt och kikade och drack en drink. 

Hawaii day 2

Igår var det ju allahjärtansdag, så vi hade en sockerfylld frukost med lite godis, doughnuts, poptarts och PEZ. Senare åkte vi till Big Beach och badade/pluggade ett tag. Under kvällen åkte vi till värsta fancy hotellet, gick runt och kollade och drack drinkar. Det blev en sen middag på en fancy restaurang innan vi crashade i sängarna när vi kom hem.

Hawaii dag 1

Dag ett började med frukost, strandhäng och lek hos Kurt's chef. Det var ganska molningt men varmt så vi badade en massa och kollade på valar från stranden. Senare under dagen gick vi till poolen som finns här i området, åkte till costco och handlade lite smågrejer.
 

HAWAII!

I tisdags åkte min värdfamilj och jag till Hawaii. Flyget gick kring sex på kvällen så jag hann gå i skolan och så också. Flygresan tog lite mindre än 6 timmar och vi kom fram ca halv elva hawaiiansk tid (halv ett seattle time) och fixade med hyrbilen och försökte ta oss till lägenheten. När vi äntligen kom fram till lägenheten och kom in med alla väskor så upptäckte vi att den var helt ostädad, det var mat i kylskåpet, burkar och flaskor lite här och var och inga av sängarna hade rena lakan. Kändes nästan som att det var någon som sov på övervåningen. Men det löste sig med att vi fick en annan myycket bättre lägenhet att flytta in till typ halv tre på natten (seattle time).
lägenheten vi sov i första natten :)

 

Districts and Bowling

Helgen innan vi for hit till Hawaii åkte jag iväg med gymnastiken för att kolla på när Tia och Shawna tävlade i distriktstävlingen och Tia kvalificerade sig till State, Wohoo! Kändes som att jag var helt värdelös på gymnastik när jag såg alla tävla och göra massa coola övningar osv. Söndagen spenderades med Zack i bowling hallen, i köpcentret och hemma hos honom. Vi kikade på disney och spelade spel med hans familj :)
I tisdags på skolan innan jag begav mig till Hawaii fick jag en tidig allahjärtansdag present också! :)

Åker till Hawaii i morgon!

Hej på er! 
Känns som att jag inte har uppdaterat på ett tag, om Distriktstävlingen eller vad som händer imorgon... Vi åker nämligen till Hawaii i morgon! Jag ska till skolan imorgon, hämtar upp Karina när hon slutar kring fyra och sedan drar vi till flyget! Känns som att det var evighetersen mamma bokade min flygbiljett, ganska precis ett år sen faktiskt, och det känns helt overkligt att vi åker i morgon! Jag är överlycklig att jag får åka iväg och jag kommer att ta en massa bilder, försöka blir lite brun och äta massa god mat. Längtar ihjäl mig. Jag dock har en del jobb och läxor från skolan att ta med mig men det ska nog gå bra.
 
Vi kommer alltså att åka till Maui och bo på två ställen, Kihei i under 4 nätter och Kaanapali i en vecka. Andra stälet är tydligen värsta lyxet! Vi ska också äta traditionell hawaiiansk middag en kväll och åka ut på utflykt för att kolla på valar, dessuom blir det nog mycket poolhäng, läsning, lek, snorkling osv! Flyget kommer ta 6 timmar och vi lämnar inte Seattle förens kring 18.00 så det blir en lång kväll! 
 
Nu ska jag packa det sista och försöka sova! 

6 Months

Insåg nyss att jag varit här i mer än 6 månader, vilket är mer än hälften av tiden jag ska vara här. Känns lite trist att mer än hälften av tiden har gått, men jag har massor av saker att se fram emot!
Under januari åkte vi till Sunmountain lodge (1,2), Karina fyllde åtta år och hade poolparty+ familjekalas (3,4,5,8). Skollaget hade sista tävlingen och Senior Night @Bellevue High School (6,7). Jag kikade på Zack's Wrestling Kingco (9) och jag tävlade i gymnastik Kingco turneringen (10,11). Kikade även på Superbowl med familjen och Zack :) (12)

Bra fråga...

:)

Haircut

Eftersom mamma tyckte mitt hår såg så hemskt ut var jag tvungen att kliva upp halv sju för att klippa mig igår. Frisören tyckte också mitt hår såg fruktansvärt ut, speciellt utväxten, så hon slingade det också. Känns som att håret är väldigt kort nu plus att det inte passar att göra frisyrer med.. så jag kommer få vänta värsta länge tills det växer ut igen.
 
Före:
Efter:

Superbowl Sunday

Imorse var ännu en tidig morgon för mig och Stina (värdmamma) eftersom vi klev upp halv sju för att åka till frisören och klippa  oss. Stannade dock på Starbucks innan, hehe. Stinas frisörvar supersnäll som gjorde slingor på mig gratis eftersom hon inte stod ut med min hemska utväxt, haha! Så nu är håret kort och nyfärgat, dock lite för kort för att det ska passa på mig..När vi var klara blev det shopping i U-village, mer Starbucks, Crepé och Super bowl shopping, eftersom det var Super Bowl idag! Vi hade en väldigt mysig tjejdag :) Senare kom Zack över för att kolla på fotboll, leka med kidsen och äta middag.
 
Beyoncé have ett grymt uppträdande i pausen av SuperBowl och reklamerna var ganska coola (reklamen är alltså andledningen till varför jag och Stina kollade, eftersom jag inte förstår reglerna..) Dock blev det strömavbrott i New Orleans i mitten av matchen så de tog typ en halvtimme extra att kika på matchen. 

KingCo weekend

I helgen har jag varit på både mina och Zacks KingCo tävlingar. (KingCo är en distrikt tävling där vi tävlar mot alla skolor vi har haft minitävlingar mot under säsongen, för att se vilka som går vidare till regionaltävlingarna.) Under fredagen kikade jag en snabbis på Zacks turnering/cup med hans mamma innan jag stressade iväg på träning. Tyvärr ramlade jag av barren och var på väldigt dåligt humör under träningen.
 
Gick upp tidigt på lördagen, fixade tävlingsfrisyr och packade innan jag for iväg och kikade på Zacks andra match i cupen. Vid lunch åkte jag iväg till skolan för att kliva på bussen som gick till Roosevelt High School i Seattle där min tävling var. Allting var väldigt dåligt organiserat med uppvärmingar och det var hårt motstånd, men det var kul och jag gjorde förmodligen bättre ifrån mig på Kingco jämfört med vanliga minitävlingar (meets.) Tyvärr räckte inte det till en plats i regionstävlingarna men två av tjejerna i laget (lagkaptenerna) kvalificerade sig till regionals. Innan vi fick veta poäng och placeringar åt vi middag i stan och kollade på när pool 2 tävlade. 

Ny termin!

Idag måndags började den nya terminen och jag har officiellt gått halva tiden av mitt high school år nu. Jag har bytt ut några klasser och ändrat lite i schemat så det skulle passa osv. Nu har jag Graphic Design (Photoshop och Illustrator) och Contemporary Issues (om nyheter osv) min andra och tredje lektion på A-dagar istället för idrott och Culture and Film. På B-dagar har jag idrott min första lektion istället för HK, fast jag skulle egentligen haft creative writing man jag bytte bort den klassen. 
 
Jag har varit lite förkyld under helgen och veckan men nu taggar jag inför Kingco på lördag och försöker göra mitt bästa på träningarna. Blev just barrprinsessa igen när jag fick uppkörningar i båda handflatorna och fick duscha med plasthandskar. Tyvärr gick det inte att ladda upp bilder ikväll så ni slipper se mina hemska händer. :)

RSS 2.0