Disneyland part 1

Eftersom jag har så otroligt mycket bilder från Disneyland och våran road trip till Arizona så tänkte jag lägga upp lite i taget :)
 
Vaknade tidigt och lämnade huset vid 6.15. Kidsen var supertrötta så vi stannade vid Starbucks (of course!) för kaffe och varm choklad. 
Rolig fakta: det finns 7 olika Starbucks på flygplatesn i Seattle.
 
Vi kom fram till soliga California och möttes av denna skylt när vi kom till hotellet.
När vi kom fram packade vi upp och drog direkt till Disneyland. De hade den största Disneyaffären jag
varit i.
 
Köpte en autografbok så alla disneykaraktärer som går om kring kan signera :)
 
Törnrosas slott som står i mitten av Disneyland!

Åt världens godaste lunch som kallas "Monte Cristo" på New Orleans Café. Det var en kalkon,skink och ost macka som var stekt i en smet så det var nästan som en doughnut eller french toast på utsidan. Hur god som helst, åt dock alldeles för mycket av den så jag var mätt för resten av dagen.
Lukas första lösa tand!
Första åkturen på Splash Mountain
Tarzans träkoja
Ingången till Tomorrowland
Kollade på Paraden med Stina
 
Senare gick vi över till California Adventure och kollade på en till parad (Disneylands parad är mycket bättre än California Adventures), åkte lite karuseller och berg-och-dal banor innan vi gick tillbaka till Disneyland för att kolla på en show som kallased Fantasmic. 
 
Efteråt gick vi upp till hotellet för att vila våra trötta fötter och sova :) Bästa tipset jag kan ge för en lyckad dag på Disnayland är bra skor!

Disneyland update

Jag har haft massor med kul på Disneyland de senaste 2 dagarna! Det är sant att det är det lyckligaste stället på jorden! Speciellt om man har en bra kamera, tid och mycket pengar att spendera i souvenirshoppen! Jag har tagit ca 1000 bilder sedan igår morse, så jag tänkte försöka ta mig igenom alla bilder och göra ett ordentliget inlägg när vi är klar här :) 
 
Idag har vi iaf ätit på den bästa buffén jag varit på, åkt massa karuseller och berg-och-dal banor och badat sedan 8 imorse så nu ska jag krasha i sängen och göra mig redo för en tidig morgon imorgon.  

Stina's Birthday!

Förra fredagen firade vi Stinas födelsedag med doughnuts på sängen! En födelsedags tradition min värdfamilj har :) Så vi sjunger alltid både den engelska och svenska versionen av födelsedags sången och sen får de öppna paket och vi har doughtnuts till frulle. 
 
På kvällen gick vi ut och åt på Banahani's. Det är en japankst "wok"-resaturang där de lagar maten framför ögonen på dig. Kocker var väldigt underhållande och kidsen älskade stället! Rekommenderar att äta där om ni kommer hit!
 

Leaving for the happiest place on earth tomorrow!

Imorgon morgon kl. 6.15 lämnar vi huset för att åka till SEATAC (flygplatsen) och sedan bär det av till California! Disneyland för att vara mer exakt, "the happiest place on earth!" Jag är såååå taggad, även fast vi pratat om resan och haft nedräkning så känns det inte som att vi åker redan imorgon.
 
Eftersom vi har varit lediga idag så har jag packat, shoppat lite småsaker innan resan, simmat på simklubben  under tiden Karina hade träning och fixade naglarna med Stina. :) så nu är jag nästan redo för att åka iväg till California och Arizona!
 
Ska försöka uppdatera så mycket som möjligt, men om inte annat så uppdaterar jag med massa bilder när jag kommer hem! Ska fundera på om jag ska ta med kameran när vi går in på Disneyland och California Adventure eller lämna den på hotellet. Det klias i fingarna eftersom jag vill ta så mycket bilder, men på samma gång vill jag inte tappa bort den.

Hej hej!

Jag har inte skrivit så mycket på sistonde eftersom vi börjar närma oss slutspurten i skolan. Plus att jag och min värdfamilj åker till Dinseyland och Arizona på lordag så jag måste jobba ikapp med massa läxor... Men idag är det sista dagen i skolan innan vi åker eftersom vi är lediga i morgon. Vi är lediga eftersom vi hade en inbygd "snödag" ifall det skulle snöat under vintern så vi hade missat en skoldag.. Så idag är det campus day vilket är en ganska lugn dag. Vi hade finals i idrott och sprang två miles (typ 3 km) men annars har vi haft kortare lektioner, ska grilla  till lunch och få våra yearbooks :) Sen har vi andra aktiviteter som dodgeball, tvspel, pingis mm. efter luch tills vi slutar :)
 
 

May Birthdays

Igår åkte vi ju somsagt upp till stugan för att fira alla maj-födelsedagar. Riktigt trevligt var det, tårta och god mat  och kul sällskap var där :) 
 
Nicole & hennes pojkvän Andrei
Nicole och Jason
Karina
Stina och hennes pappa Jake

May 11th

Hej hej-
Idag ska vi åka upp till Stinas pappas sommarstuga på Camano Island. Kurts mamma kom hit igår så vi kan fira hennes, Stinas och de andra maj-födelsedagarna idag i stugan :)
 
Igår åkte jag hem till Patty efter skolan för att bada i hennes pool med henne och Maddi. Efteråt hade jag, Karina och Lukas en övernattning i mitt rum och jag somnade vid nio och vaknade halv 9.  skönt! :)
 
Hello - 
Today we're going to spend the day at the cabin on Camano Island. Kurt's mom got here yesterday so we're going to celebrate her birthday and Stina's, and all of the other may-birthsdays at the cabin today :)
 
Yesterday after school I spent the afternoon in Patty's pool with Patty and Maddi in the nice weather. And I had a sleepover in my room with Karina and Lukas :)

Poolparty

Förra helgen hade kidsen superkul i hoppborgen/vattenrutchbanan (vad man nu kallar det), Patty och grannarna kom över och njöt av solen också :) Det var ca 30° grader så det är ju klart man utnyttjar värmen.

9 månader

Har varit här lite drygt 9 månader nu och det märks att hemresan börjar komma närmare och närmare eftersom vi göt listor och scheman med allt vi måste hinna med innan jag åker hem. Men vi har massa roliga saker kvar att göra så vi har inte tid att deppa för att jag åker hem. Om 2 veckor åker vi till Disneyland i California, Grand Canyon och ska på bröllop i en vecka! 
//1&2-- Seattle Sience Center //3&4-- Western University //5-- Earth Day //6&7-- Middag och lek i Alki
//8-- Tee Ball Match //9-12-- Lek i hoppborgen som även har vatten rutchbanor //
 
 

Bilder fran senaste helgerna

Har inte bloggat och lagt upp bilder pa nan vecka eftersom vi har haft andra saker jag prioriterat fore bloggen, sa jag tankte att jag kunde lagga upp dem nu istallet. Sitter pa skolan sa jag har inte bokstaverna med prickar..
 
tva helger sen fick Karina ett diplom for att vara en "waste-watcher" (hon ser till att folk atervinner och slanger mat i komposten pa skolan)sa de uppmarksammade henne och nagra klasskmrater i en park pa "Earth day"
Torsdagen darefter akte vi till Alki, som ligger pa andra sidan Seattle for att ata middag och njuta av solen.
Under senaste helgen sa hade Lukas en Tee Ball match som vi var och kollade pa med Kurts syster m. familj. :)
 

finväder och grejjer!

Hallådär, Vi har haft kanonväder sen i onsdags så jag har spenderat så mycket tid som möjligt i solen. Har varit nästan 20° varje dag och sol, så vi bara njuter tills "seattle-vädret" kommer tillbaka :)
 
Åt middag hos grannarna under fredagkväll och hela lördagen har varit full rulle. Kurt sprang ett half-marathon på 1h 40 min och Stina, jag + kidsen joggade 1 mile (1,6km), hans syster m. man + son kom över och kikade på Lukas tee ball match, vi åkte på starbucks och åt middag utomhus för första gången för i år. Resten av kvällen spenderades med familjen+kurts systers familj som sover här inatt. 
 
Annars då?
Jo jag pluggar lite Great Gatsby eftersom jag vill se filmen när den kommer ut om en vecka! Och jag pluggar inför mitt "Advanced Placement Test" i Psykologi som jag ska ta på måndag, kommer förodligen vara supersvårt!
 
ska lägga in lite bilder på datorn framöver men tills dess så blir det lite instagram bilder. Heter helenafrestadius där!

Liberty presents: The Wizard of Oz!

Ikväll gick jag, la familia och Patty ut och åt på Tapatillo som är en mexicansk restaurang, (alla hätr borta är värsta föttjust i mexicankst...) innan vi gick på en musikal :) Vi såg "the wizard of oz" vilket är värsta klassikern här i the u.s, första filmen i färg om jag inte minns helt fel. Det var folk skolan som spelade och deltog och de var värsta duktiga, kunde sjunga och allt. Så vi hade riktigt kul innan vi kom hem sent och kidsen blev gnälliga...
Kunde tyvärr inte ta bilder under föreställningen så jag tog inte med kameran.
 
Imorgon är det fredag, wohoo!
 
Mormor- kolla vad jag har på mig! :)

RSS 2.0