Ett litet livstecken

Hejhej!, Jag är förvånad att det fortfarande är folk som kikar in här!
 
Denna vecka har jag haft en massa saker att göra och massa saker jag vill visa upp här i bloggen! Min dator har blivit himla seg av alla bilder och min externa hårddisk har kollapsat så jag måste lämna in den. Hoppas alla mina bilder är kvar på den, annars kommer jag nog helt ärligt börja gråta.
 
Sedan sist jag skrev, när det nu var, har jag varit ute på middag, tränat gymnastik varje kväll, pluggat, juldekorerat, tävlat för första gången och varit på skolan. Tänkte lägga upp lite bilder när jag kommer hem ikväll eftersom jag sitter på skolan just nu, men jag kan lägga upp några instagrambilder så länge. Ska försöka blogga lite oftare, men jag kommer att ha fullt upp hela nästa vecka, så ha låga förhoppningar och bli positivt överaskad om jag skriver lite då och då.

6quarters

Idag har vi tagit det lugnt hela dagen, var på träning under för att finslipa på mitt fristående senare satte vi upp lite juldekorationer utomhus. Plus att jag och Lukas vann 6 Quarters var när vi spelade kort, vilket är typ 10-12kr. That's it. Nu ska vi kika på film, flickan som lekte med elden, och ta det lugnt medans kidsen sover! 

Thanksgiving pics!

Sedan i Torsdags har jag varit på Thanksgiving break och bara tagit det lugnt. Vi åkte ner till min mammas (och värdmammas) morbrors ranch för att äta min första thanksgiving middag! Har umgåtts med släkten och pratat med alla kusiner, åt en massa gosaker och en superstor kalkon! Jjag sov hos min kusin och hans fru, och vi gick vi upp tidigt för Black Friday shopping. Jag gick alltså upp kring 6 för att åka och shoppa och kolla på alla fina juldekorationer de sätter upp! De har jättebra och galna reor dagen efter thanksgiving så det var ju klart att vi skulle shoppa! ;)  Vi hann med lite ridning på hästrna innan vi åkte hem igår kväll också!
 
Idag har jag har träning och funderar på vad jag ska göra resten av dagen. Blir troligtvs plugg och filmmys!

Sjukstuga

Hallådär! Min dag har varit fruktansvärt seg och jobbig. Bakade pumkin pie på HK'n, kommer aldrig äta det igen kan jag ju säga. För det första så smakade det inte speciellt bra, och för det andra så mådde jag superdåligt två timmar senare under mitt psykologi prov så jag fick gå till skolsyser och Stina fick komma och hämta mig. Tänker inte gå in på detaljer om vad som hände men när jag kom hem så somnade jag med tjocktröja och sockar under dubbla täcken och vakade 4 timmar senare. Sedan jag vaknade har jag kollat på barnproram och film, och jag mår mycket bättre nu. Blev ingen gymnastik ikväll, så det blir en lugn hemmakväll ikväll.
 

Breaking Dawn Part 2

Hej på er! Jag har hamnat lite efter med bloggningen, så jag tar igen allt från helgen nu istället. Igår, söndag, pluggade jag inför mitt psykologiprov jag hade idag. Var verkligen hur segt som helst att hitta motivation för att plugga och jag var ganska seg i kroppen av nån andledning. 
 
På eftermiddagen hämtade vi upp Zack och vi gick på bio, sista Twilight filmen. Himla sorgligt att det var sista och veta att det inte kommer att komma en till film faktiskt. Men vi hade det jättekul, speciellt jag som höll på att skratta ihjäl mig när Zack skrek som en galning i slutet av filmen, hahah! Plus att jag frågade om han ville gå på morp med mig, (prom baklänges) så tjejen måste fråga killen. Jag var faktiskt riktigt påhittig som gjorde en "guld biljett", som i Kalle och Chokladfabriken, där jag frågade om han ville gå med mig och stoppade biljetten i en Marabou chokladkaka. Verkade vara uppskattat iallafall! :)
 
 

Bilder från födelsedagsmiddagen

Marsipanbakelser från IKEA! mmmmums!

Gymnastics meet!

I lördags hade vi fullt upp! På morgonen hade Karina en gymnastiktävling vi var och kikade på. Såklart fixade jag hennes hår, försökte göra något nytt men vi fick lite bråttom så jag slängde ihop något lite halv slarvigt. Under tävlingen fick hon massor av kommentarer om hur fint det var och att hon skulle fått ett pris för finaste frisyren om det fanns ett sådant pris. Såklart var jag superstolt och tog åt mig! Hon var jätteduktig på tävlingen också och fick pris för "tightast/mest spända kropp på barren." 
Senare underdagen firade vi Lukas som fyller år snart och min värdmammas pappa som fyllde år för några dagar sen med en tidig Thanksgiving dinner. Det var verkligen hur gott som helst och folk skojjar inte när de säger att det enda man gör på thanksgiving är att äta, haha!
 
 
 

Barr <3

Gymnastik är livet. 
fred

@school

Hej på er! Just nu jag sitter i biblioteket på skolan och väntar på att min filmlektion ska börja så jag kan äta där istället. Allting är superbra just nu, sovmorgon i morse, jag var med och lämnade Karina och Lukas på deras skola och det uppskattsdes verkligen. Min värdmamma skjutsade mig till skolan och vi hann med en starbucks innan, så jag kunde vara som alla coola kids här med en starbuckskopp i handen  ;)
 
Igår gick gymnastikträningen superbra. Jag fick lära mig ett fristående, lärde mig nya saker på barren, foten börjar kännas lite bättre och är inte lika svullen! Dock har jag världens blåmärken på höfterna och låren från barren.
 
En annan sak som är superbra är att jag knappt har några läxor eller uppgifter i skolan så jag har kunnat kika på "parenthood" de två senaste kvällarna med mina värd föräldrar. Superbra och kul tv-serie, rekommenderas att kika på!
 
Bara så alla vet har jag kämpat superhårt med att få till "åäö" i det här inlägget eftersom de inte har de bokstäverna på tangentbordet, så jag har kopierat och klistrat in från google translate på varende ställe, haha...
 
 

Ledig måndag!

Igår, 11/11, var det Veteran's Day här, alltså memorial day som resen av världen kallar det (om jag fattat allt rätt...) så man hedrar alla som är i militären och hjälper landet att kämpa för fred. Vilket ledde till att vi hade en ledig måndag!
 
Så tidigt i morse (9.30) hämtade Zack upp mig, bjuppade på frukost, bio och lunch! Känner mig värsta oförskämd i den här "dejting-kulturen" när jag aldrig behöver betala för nånting, haha!  Vi såg på James Bond filmen Skyfall, om jag ska vara ärlig fattade jag ingenting. Precis som alltid när jag kollar på såna filmer. Men bion hade huuur sköna stolar/fåtöljer som helst så jag var nöjd.

Instaweek!

Lite bilder från min instagram senaste veckan,  jag heter förövrigt: Helenafrestadius om man skulle vilja följa mig där!
#1:Snöpulver som min värdmamma köpte till mig så jag inte skulle känna sån hemlängtan.
#2:Första gymnastikträningen. Har inte använt denna dräkt på mer än 5 år och den passar fortfarande!
#3:Träningen gick åt skogen när jag stukade foten i slutet..
#4:Obama vann valet, (Tjohoo!)
#5:Stannade kvar efter skolan, på en fredag, för att gå på ett "möte", som den pluggis jag är, så pluggade jag såklart.
#6:Värdmammas tofflor jag adopterat när hon tänkte kasta dem. Supermysiga att ha när inte vanliga skor pasar.
#7:Såg den riktiga versionen av Grinchen
#8:Konsert/Starbucks med Patty
#9:En av grabbarna som spelade på spelningen.
#10:Frukost,Bio och Lunch med Zack!
#11:Waterfall braid
#12:Fixa håret på lillsyrran!

ansiktsmålning, tatueringar och skägg.

Igår stod plugg och konsert på schemat med Patty. Vi gick runt downtown Seattle och kikade i affärer åt mat. Hon visade mig "the Gum Wall". Vet inte om jag ska vara fascinerad eller äcklad av alla tusen olika tuggummin som var där på väggen. Plus att det var massa folk som var där och skulle ta kort och greja, så jag fick stå i kö för att ta mina bilder...
Därefter började det regna när vi skulle gå 2 km från pike place market till kosertstället som ligger vid Space Needle. Vi drack två starbucks vid Seattle Center innan vi träffade Pattys coola kompis Kyle. Han var verkligen ascool! Halv häftig frisyr, lite udda personlighet och hade värsta coola spiral-leksaken som jag ska önska mig i julklapp av någon snäll människa. Personerna som spelade på "konserten" var också lite halv udda, ansiktsmålning, massa tatueringar och skägg. Inte på samma person dock. Sedan åkte vi hem, slut på den roliga kvällen. 
 

Soccer & Pizza Party!

Idag har jag varit ute i höstvädret och kollat på Karinas sista fotbollsmatch. De utklassade såklart de andra laget ;) Vi avslutade säsongen med Pizzaparty på Round Table Pizza. Tillräckligt gott för lunch iallafall. Därefter åkte vi och fixade ett fotskydd och min värdmamma hämtade ut sin iPhone 5. Under kvällen har jag kollat på film både på grinchen (den riktiga, tecknade, Dr.Suess versionen) och Män som hatar kvinnor, men svenskt tal! Kändes bra att vara den enda som fattade vad de pratade om ;)
 

Fotskydd/stöd CHECK!

Eftersom min utbytis försäkring är bättre än de flesta amerikanares så fick jag detta skydd av försäkringen. Tumme upp för det! Det är verkligen ett super bra skydd, tror det kallas "aircast" och stödjer foten på sidorna så den inte vrids (på samma sätt som jag stukade den) utan det låter bara foten röra sig upp och ner. Fem av fem stjärnor, med ett extra plus i kanten för det ger mig en anledning att använda tofflor i skolan! (som förövring var och varannan människa har här...?)
 

Euuuwww, feets

Jag har helt glömt bort att skriva här, speciellt om gymnastiken. DEN ÄR HELT UNDERBAR! Passar mig utmärkt, jag gillar coacherna och tjejerna och killen i gruppen. Allt är prerfa! Jag tränar alltså 5 ggr i veckan så det har varit lite svårt att hinna med allt osv. Oturligt nog ramlade jag ner från bommen när jag tränade piruetter... stukade foten och var till vårdcentralen för att kolla så allt var som det skulle. De tog lite röntgenbilder, klämde och kände och sa att att var som det skulle. Bara en rejäl stukning. Så jag fick ett superduper bra skydd som gör att jag kan gå helt normalt utan att det gör ont, amazing!
Så här såg det ut andra och tredje dagen efter stukningen,så alla som har fotfobi bör ej kika på bilderna, just sayin'!
 
BTW, nej jag har inte värsta fotfetischen (eller vad det nu heter), haha!
 
DAY 1:
DAY 2:
 

Election 2012

Fick en fråga om valet och det finns inget som beskriver hur alla här borta känner angående valet bättre än den här lilla tösen; 
Fasst alla är väldigt spända och nyfikna hur det kommer sluta också. Jag är ganska säker på att Washington state kommer rösta på the Democrats, alltså Obamas parti och jag har en känsla av att Obama kommer vinna presidentvalet. 
 
Idag har vi pratat mycket om valet, vi hade en debatt om förslag på nya lagar i Washington State som man kunde rösta på när man röstade på presidenten. T.ex äktenskap för homosexuella (alla i min klass stöttade det förslaget), ifall marijuana kommer vara lagligt för folk över 21 och om speciella privatskolor. I slutet fick alla rösta för Romney eller Obama och om lag ändringarna. Intressant sätt att lära sig om valet. Känns som att alla i min ålder har en åsikt om politik här av nån anledning.
 
2
 

Month #3

(1-5) homecoming dansen(6) Hallowee(9) bowling@Lucky Strike m, utbytisar(10) 5K för colan cancer 11-12) IKEA!
 
Min tredje månad här i staterna. Tiden bara flyger iväg trots att jag "bara" går i skolan, pluggar och tränar på dagarna, och vi hittar på aktiviteter på helgerna. Jag saknar Sverige en del och insåg just att jag förmodligen kommer uppleva en grön/grå jul. Det är ganska tragiskt faktiskt, och en annan tragisk sak är att det redan har gått mer än 1/4 av hela min utbytestid, men jag har massor med roliga saker att se fram emot. T.ex. börjar jag träna AG ikväll med Liberty's gymnastik lag! Är en himla nervös tjej som bara väntar på att träningen ska börja om en timme!
 
En liten rolig sak är att min moderjord hemma i Sverige har flyttat till ett nytt hus, så när jag kommer tillbaka så flyttar jag in i ett nytt hus igen.

Christmas

 
Saved my life! Åh vad jag glad jag är att vi hittade massa julgotta på IKEA. Nu ska jag minsann lära kidsen hur man bakar pepparkakor Swedish style (äta halva degen och göra pepparkakor som man knappt äter av andra halvan.) Plus att de har chokladkalednrar här också. Wohoo, jag tror nog jag överlever min första jul utan familje trotts allt. 


There's no place like home

Idag var det dagen man ställer tillbaka klockan, så jag fick en timmes längre sömn. Behövdes verkligen för vi gick upp halv åtta för vi skulle vara med i ett "välgörenhets-lopp" för en slags cancer min (och mina värdsyskons) gammelmoster hade för några år sedan och som min värdsysters förra lärare har. Vi gick 5 km runt en park i våra lila "Purple Power"-kläder (lärarens använder purple power som en symbol för att överleva sin cancer.) 
 
Kring lunch åkte jag, min värdmamma och värdsyster ut till IKEA och åt lunch, kikade på like grejer och köpte svensk mat. Jag var himla stolt att varsa svensk och peka ut var och varannan grej  (typ halva sotrimentet) som jag antingen har hemma eller någon av mina kompisar har. Haha det var ganska komiskt hur mycket grejer och möbler från IKEA vi har hemma i Sverige. Men jag kände mig iallafall som hemma när alla möbler hade de svenska namnen och det såg precis ut som ett svenskt IKEA innuti.
Vi åt IKEA's GUDOMLIGA köttbullar till middag och jag har legat och läst i badkaret för en psykologiredovisning imorgon. 
 
 

Football game!

 
Har fixat håret och väntar på att Kurt ska duscha klart så jag kan dra iväg på min och säsongens sista american football game! 

Halloween!

Igår övertalade min familj mig att följa med på "trick or treat" eftersom det är första och sista gången jag firar halloween som "barn" i usa. Grannarna kom över och käkade pizza innan vi spökade ut kidsen, och sedan gick vi ut och tiggde godis. Vi åkte upp till ett finare område, som var hur utsmyckat med halloween dekorationer som helst! Himla fränt när det hänger skelett från träd, pumpor överallt, häxor, fönster målingar och statyer. Det fanns alla slags dekorationer man kan tänka sig, gånger tre. Ett hus hade tillochmed dekorerat insidan av huset med ett spöke som flög runt i hallen, "lasertag-ljus" och spindelväv överallt, så. himla. coolt.
 
Jag är glad jag följde med även om det betydde att jag fick sitta och skriva en engelska uppsats till halvtvå på natten. 
 
 
 

Photo bomb!

Massa tomtebilder från förra helgen när vi var och kollade på teater i en trädgårds/dekorations butik. Tyckte att alla tomtebilder passar in eftersom starbucks har börjat med deras julmuggar istället för deras vanliga vita (ja, alting mäts i starbucksmått i min familj.) Även om det är nästan två måndare kvar till jul och thanksgiving är innan jul, så väntade de ju faktiskt till enda tills november och tills Halloween var slut så nu kan vi längta till julen med fina jul-starbucksmuggar!

RSS 2.0