Påsk/vårbilder

Delar med mig av lite mer vårbilder från helgen och sen en skogpromenad nu i veckan med kidsen.

 
Från promenaden/hajken
 

Happy Easter!

Igår kom Patty över efter skolan och vi målade/färgade påskägg med kidsen. Efter vi åt middag, som fär övrigt bestod av säsongens första grillning, så åkte jag och Patty upp till henne för att äta godis och se på "Perks of being a wallflower." Tyckte filmen var bra, dock började jag gråta som vanligt.. haha.  Sedan somnade vi på soffan när vi kollade på American Pie 2. Vaknade tidigt, åt frukost och somnade om igen när vi kikade på svampbob. När vi vaknade för andra gången gjorde vi svenska pannkakor innan Stina hämtade mig :)
 
Det har varit superfint väder här idag, med sol(!!, aldrig soligt i Seattle typ..) och 20° varmt i solen, Underbart! Så istället för att plugga så skypeade jag med halva familjen och var ute istället :) Under kvällen så var vi hos Stinas mamma för att äta påskmiddag och umgås med lite familj. Jag fick en "påskpåse" istället för påskägg, med extremt mycket godis och skittles så jag vet inte vad.
 
När vi kom hem och nattat kidsen så kikade vi på "Argo" som var filmen som fick en oscar för best picture.. och det var en riktigt intressant film även om det var så spännande så man blev rädd. (ni vet den där känslan man får när man ser thriller filmer..?) Så när vi kollat klart på filmen så kände jag mig lite skyldig för att jag inte gjort en enda grej jag hade tänkt göra under dagen, därför jag har läst om segregering i amerikanska skolor i två timmar, haha så nu kan jag sova gott :)
 
Påskäggs målning
 
 
Hemma hos Patty imorse.. :)
 
påskmiddags efterrätt + bröd
 
Vi gjorde påskris swedish-style också! (eftersom de normalt sett inte gör påskris här..

Ett skepp kommer lastat...

..med påsk godis till lilla mig! Wohoo, bästa överraskningen när jag kom hem från träningen ju! Massa godis, med bara favoriter som desstum var färska och goda! Nu kommer jag äta skummgodisar tills jag får ont i magen...
 

cirkuskalas och påskfoton

Igår hade grannen cirkus kalas som vi alla (utom Kurt som är i Las Vegas) gick på. Förutom att jag var den enda äldre än 10 så var det kul. Hahaha :)
Tänkte visa lite kort vi tog idag också som ska bli påskkort som min värdmamma skickar ut till en massa släkt och vänner. :)
 

Boy Scouts

Idag har jag varit på Zacks cermoni för "boy scouts", för att han har förtjänat högsta ranken man kan ha i boy scouts som kallas Eagle Scout. Så det var en Eagle scout Court of Honor cermoni där de pratade om vad han gjort för att förtjänat det, de hade ett bildspel och efterrätt. Hela hans släkt var där som jag fick träffa plus alla hans kompisar i hans grupp/patrull eller var man ska kalla det. Himla trevligt, och inte ett dugg stelt eftersom alla tydligen visste allt om mig sedan innan, haha.
 
Tänkte extra mycket på familjen hemma under bildspelet eftersom allt var scout relaterat ♥ Saknar er!
 
Nu blir det psykologi plugg, jordgubbar och popcorn :)
 

Natti natti!

Idag och igår har man kunnat ge blod under skoltid på parkeringen vilket känns himla konstigt att alla som är 16 och upp kan göra. Det är tydligen väldigt populärt att ge blod också, och anledningen är inte ens bara att man får en kaka. Ja, mat är den enda motivationen för folk i usa. Till exempel får klassen som samlar in flest barnböcker för ett skolprojekt i sydafrika ett pizza party med munkar... haha! Förutom blodgivning och andra välgörenhets projekt så ska min Contemporary Issues klass jobba med ett miljöprojekt fram tills påsklovet. 
 
Ikväll har jag tränat lite TnT och jobbat på en uppsats och pratat med min värdmamma under kvällen. 
sov gott / god morgon!

Mr.Liberty

Kvällen spenderades på skolan för att kolla på "Mr.Liberty" som är en tavling Danny ställde upp på. Det är bara senior killar som får vara med och tävla och det är typ samma upplägg som tjejers skönhetstävlingar (som på miss sunshine) men det är inte deras utseende som räknas. Utan de är dömda för klädsel, Frågor och Svar, Talang och vem som kan få publiken att skrika högst utan att vara där.. (typ popularitet.) Det var 10 killar som ställde upp och de sjöng, dansade och trollade som talager, visade sina humoristiska sidor osv. Sedan var det 3 domare som avgjorde vem som skulle vinna titeln Mr.Liberty. Domarna Bestod av en lärare, förra årets Mr.Liberty och Lindzi Cox som gick på Liberty förut men nu är hon med på tv-showen "the bachelor" haha :)
 
Jag är väldigt glad att jag skippade träningen för att kolla på de här plus att Danny vann "Fan Favorite" :) killen som vann den "riktiga" titeln som Mr.Liberty förtjänade den för han var verkligen hur rolig som helst och gjorde allt mycket roligare att kolla på! 
Kunde tyvärr inte ha en massa foton för jag fick inte ha blixt och det var kolsvart...
tyvärr är kvalitén inte den bästa och lika så ljudet...

Ikea

Idag är det St. Patrick's Day här (irrländsk högtid då alla har på sig grönt). Jag barnvaktade på morgonen och vi gjode våfflor i brödrosten till frukost, american style, med nutella och grädde. Jag skypade med pappsen och Jassi innan Stina och Kurt kom hem. 
 
Sedan drog vi på IKEA, åt köttbullar och mjukglass och köpte lingonsylt. yum! Köpte lite annan mat också som princesstårta, mjukt tunnbröd och gräddsås. Det är ganska kul att gå på IKEA då jag känner igen hela sortimentet och vet att jag har hälften av det hemma i Sverige så det är mysigt och kul.
 
Efter IKEA åkte vi och cyklade med kidsen och Lukas lärde sig cykla helt själv idag! Grattis till honom :) Nu ska jag lägga mig tidigt och kika på "the Hobbit" i sängen. Det var hur länge sen som helst jag såg en film på datorn och jag insåg att det är underskattat! 
haha ja, de har Mac & cheese och friterad kyckling på menyn som inte ens finns i sverige... kan inte fatta hur Lukas valde det istället för köttbullar.
 
 Nattiii, puss!

håret

Jag färgade håret lite impulsivt i förrgår (torsdags) så jag inte behöve ha en hemsk utväxt och jag fattede äntligen att jag inte passar i blondt hår. Det är nog inte riktigt min grej eftersom jag alltid säger att jag har brunt hår och bruna ögon om någon frågar (vilket inte är sant då jag inte ens har bruna ögon längre...) Det är inte en superstor skillnad, skulle säga att det är mörkblondt och nästan liiiite rött i rätt ljus nu. Men det känns mycket bättre att ha håret mörkare igen även om jag ser hemskt blek ut. Nog pratat om håret mitt, nu ska jag kika lite på "the hobbit" och sova innan jag ska upp och vakta kidsen hela morgonen!
 
hahah ser inte ens ut som att jag fixat håret på bilderna nedanför upptäckte jag nu, nåväl..
 

4 vildingar, kakor och filmkväll

Dagen startade väldigt lugnt idag kan jag säga.. jag lyckades somna om och sova en timme till efter Karina sprang runt i huset och skrek halvåtta på en lördag morgon. Blev ensam ett tag och städade, duschade och sånt där som känns bra att vara klar med när man är färdig. Skypade med mor och vän innan Zack kom över och vi gjorde "svenska" pannkakor och jobbade på en Engelska uppgift. 
 
Därefter blev allt vildare och vildare, jag skulle barnvakta kidsen + grannarnas döttrar under kväller. Totalt 4 barn åldrarna 6-8. wohoo! De sprang runt ööööverallt och dansade helgalna danser innan vi åt subway middag. Sedan pysslade vi med att dekorera gigantiska kaninkakor med godis och kikade på Madagaskar 3 och Kalle och Chokladfabriken. Overall en lyckad barnvaktingskväll, även om de var uppe till elva på kvällen och jag förväntade mig att de skulle somna, så jag tycker jag förtjänade mina 120 dollar (ca 800 kr) :)
 
Min lilla kanin,
Lukas kanin (bilden under)
sötaste grannen :)
 
trött barnvaktare som ska barnvakta halv åtta på morgonen imorgon! wehoo
 

7 months

Är det illa om jag missade min 7 månadersdag här borta? Kännder mig skyldig att jag inte kom ihåg att göra ett collage (som jag alltid gör varje månad) förens två veckor senare. Jag har inte ens en bortförklaring till varför jag inte gjorde det tidigare, mer än att jag glömde bort och inte vart uppmärksam.Måste nog vara för att jag är så inne i rutinerna nu så det känns inte konstigt att jag är borta från Sverige längre och inte håller räkningen.
 
Sanningen är att jag har problem att skriva inlägg ibland för jag kommer inte på de rätta orden på svenska som beskriver vad jag vill säga. Till exempel om jag är excited eller inte payed attention så kommer jag ibland inte på vad det är på svenska så jag använder google istället för att tänka sorgligt nog. Men ibland är det dock tvärtom! Jag anväde google translate senast idag för att översätta ett svenskt uttryck i min uppsats om ethical boundaries of genetic manipulation... det säger ju sig självt att jag är för lat för att översätta och att man inte kan allt on genetik på engelska än.
 
Här är collaget iallafall.. sju månader och 12 dagar i usa står räkningen på just nu
Rolig fakta btw... 14e mars var det Pi(e)-day eftersom datumet på amerikanskt vis är 3.14... hehhe fyndigt va? det är iallafall en bra ursäkt att få äta paj(pie) på en vardag!
 
(1) alla hjärtans-dag (2-9) HAWAII! (10-12) Gymnastik avslutning 
Hände inte så mycket mer än Hawaii (synd att klaga) så februari har gått suuuperfort!

sanningen är..

...att denna text nedanför stämmer in väldigt bra om hur det är att vara borta ett tag. För er som åker på ett utbytesår snart kommer få uppleva detta, och ni som redan har åkt iväg eller är någon annanstans just nu, känner garanterat igen sig. Kände att jag skulle dela med mig när jag såg denna text på Facebook :)
 
Exchange is change. Rapid, brutal, beautiful, hurtful, colorful, amazing, unexpected, overwhelming and most of all constant change. Change in lifestyle, country, language, friends, parents, houses, school, simply everything. Exchange is realizing that everything they told you beforehand are wrong, but also right in a way. Exchange is going from thinking you know who you are, to having no idea who you are anymore to being someone new. But you are still the person you were before but you jumped into that ice cold lake. You know how it feels like to be on your own. Away from home, with no one you really know. And you find out that you can actually do it.
Exchange is thinking about what's right and what's wrong. About how stupid or rude you just were to someone without meaning to be. About the point of all this. About the sense of life. About who you want to be, what you want to do. Someone you didn't even know a few months ago. And about what the hell that guy just said.
Exchange is people. Those incredibly strange people, who look at you like you're an alien. Those people who are too afraid to talk to you. And those people who know your name, even though you have never met them. Those people, who tell you who to stay away from. Those people who talk about you behind your back, those people who makes fun of your country. All those people, who aren't worth your giving a damn. Those people you ignore. And those people who invite you to their homes. Who keep you safe. Who become your friends.
Exchange is uncomfortable. It's feeling out of place, like a fifth wheel. It's talking to people you don't like. It's trying to be nice all the time. It's cold, freezing cold. It's homesickness, it's awkward silence and its feeling guilty because you didn't talk to someone at home. Or feeling guilty because you missed something because you were talking on Skype.
Exchange is great. It's feeling the connection between you and your host parents grow. It's meeting people from all over the world. It's having a place to stay in almost every country of the world. It's cooking food from your home country and not messing up. It's seeing beautiful landscapes that you never knew existed.
Exchange is falling in love with this amazing, wild, beautiful country. And with your home country. Exchange is frustrating. Things you can't do, things you don't understand. Things you say, that mean the exact opposite of what you meant to say. Or even worse... Exchange is understanding. Exchange is unbelievable. Exchange is not a year in your life. It's a life in one year. Exchange is nothing like you expected it to be, and everything you wanted it to be. Exchange is the best year in your life so far. Without a doubt. And it's also the worst. Without a doubt. Exchange is something you will never forget, something that will always be a part of you. It's something no one back home will ever truly understand. Exchange is growing up, realizing that everybody is the same, no matter where they're from. That there is great people and douche bags everywhere. And that it only depends on you, how good or bad your day is going to be. Or the whole year. And it's realizing that you can be on your own, that you are an independent person. Finally. And it's trying to explain that to your parents.
Exchange is everything. And exchange is something that you can't understand unless you've been a foreign exchange student!
-Author: Unknown

Workout

Nyss varit en snabbis på gymmet och funderar på om jag borde dra ut en sväng till eller om jag ska börja göra lite läxor. Svårt val...
Kidsen och Stina är ute och kikar på en kissemiss, men det verkar inte hitta någon de gillar, så jag sitter ensam hemma. 
Fredag imorgon och sen är det helg, äntligen! Dock har denna vecka varit väldigt kort :) 
 

Gymnastik och sovmorgon, två tummar upp!

Heeej!
Väldigt dåligt med uppdatering nuförtiden känner jag, men det händer inte så värst mycket känns det som.
En liten gymnastik update:
Jag började om med "Tumbling och Trampolin(TNT)"gymnastiken igår och idag var det AG som gällde. Känner verkligen att jag tycker om båda träningarna väldigt mycket. När jag kom tillbaka till TNT igår så tyckte alla att det var kul att se mig igen och att jag kom tillbaka, så det kändes väldigt bra att komma tillbaka efter 3 månaders uppehåll. Ag-träningen gick också väldigt bra idag! Snart sitter kippen på barren, överslaget på hoppet och jag körde helskruv på matta/fristående golvet! Började även träna inför tsucka på hoppet lite smått, även omdet kommer ta år och dar innan jag klarar det!
 
Skolupdate:
Alla sophmores (de som är ett år yngre än mig) kommer skriva HSPE-tests tisdag, onsdag och torsdag morgon. HSPE är som nationella proven i Sverige som alla sophmores i "public schools" måste ta för att ta examen i Washington. Detta innebär att alla Juniors och Seniors börjar kl10 varje dag och har kortare lektioner fram tills torsdag och imorgon, onsdag, då vi normalt har sovmorgon kommer vi bara gå tills 12.16 (två timmar kortare) av någon andledning. Därför kommer lektionerna bara vara 18 minuter långa. Wohooo! Känns bra att allt är lugnt i skolan just nu!
 
Allmän update om livet just nu:
Allt är toppen här, stortrivs i min familj och det känns väldigt bra att komma igång med träning igen. Jag har skypat med mamma och lillasyster litegranna och pratat med folk hemifrån vilket känns väldigt skönt. Jag gick på Bio med Zack i söndags. Vi såg OZ, the great and powerful, vilket var en liten besvikelse men det var ändå en ganska bra film.
 
Några favoriter just nu är:
favorit...
...mat "lagat" hemma: sweet potato tater tots! Utan tvekan. Kurts hemmagjorda "Healthy three cheese chicken pasta" är också en favvo!
...tv-serie: Parenthood, har dock sett alla avsnitt från alla 4 säsonger...
...spel: 4 pics 1 word, klarade dock ut det spelet, och "icomania."

 
Alla ni som äter oliver...? är det normalt att sätta oliver på fingertopparna innan man äter dem eller är det en amerikansk grej?
 
 

Update:

Hej hej!
Har inte skrivit här på ett tag! Har varit på gymmet och börjat med gymnastiken igen denna vecka. Plus skola och läxor såklart.. I måndags gick jag och Kurt på en dokumetärfilm på skolan om hur mycket läxor det är här i skolan  och vad man dirtriktet ska göra åt problemet. Jag får extra "poäng" i min psykologi klass om jag skriver en uppsats om filmen så jag gick :)
 
Igårkväll (fredag) gick min lillasyster och värdmamma på en musikal så grabbarna och jag åkte på Red Robin (världens bästa hamburgeställe) och kikade på film. Däckade i sängen tidigt så jag vaknade i tidigt i morse. Vi la pussel i morse och jag gick på gymmet medans lillebror spelade basketmatch. 
Därefter åkte jag, Kurt och Karina till RedRobin igen eftersom Karina var så avis, medans Lukas och Stina åkte på kalas. 
 
I eftermiddag blir det plugg och melodifestival kikade eftersom jag uppenbarligen missade nånting spännande enligt facebook. 

It's always raining in seattle!

Kolla vad jag fick! Världens bästa present, kommer alltid kunna skaka på den och komma ihåg mitt utbytesår och att det regnar här borta :)

officially the end...

Ikväll hade vi avslutningsmiddag för skolgymnastiken vilket var superledsamt. Vi åt middag på ett italienskt ställe, fick diplom och lite presenter. Sedan kollade vi på en film med videoklipp och foton från säsongen och alla började gråta. Jag grät mest av alla... 
Jag fick ett "1st year letter" att sätta på en "letterman jacket" alltså en såndär baseball jacka man kan köpa på GinaTricot, fast en riktig från skolan... och jag fick diplom för "most inspirational" och "most likely to surprise" vilket jag är väldigt stolt över. Vi hade även en liten "senior night" igen, då vi fick filtar, lite presenter och sånt. 
så nu är gymnastik säsongen officiellt över och det är super sorgligt, för det känns som att det börjar närma sig att mitt år här snart är slut.. :(

RSS 2.0