finns inga ord, ta en tyst minut och var tacksam för alla nära och kära

Så himla hemska saker händer just nu. Imorse var det en skottlossning på en lågstaideskola i Connecticut där 28 förskolebarn, lärare och elever blir skjutna av en beväpnad man. Vem skulle helst seriöst kunna kolla en femåring i ögonen och sedan skjuta hen? Vem skulle skjuta sin mamma i ansiktet, eller ens ta någon annans liv över huvudtaget?
 
Det pratas om skottlossningen på tv exakt hela tiden, de har extra insatta nyhetssändningar under hela dagen och kvällen, som berättar om massakern, intervjuar anhöriga och barn som var i skolan. Imorgon kommer nyheten vara på förstasidan i tidningarna och alla kommer prata om det. Hur kan det vara värt för vissa människor att ta livet av så många barn - som har hela livet framför sig - och ta livet av sig själv bara för att bli känd och ihågkommen? Det är helt ofattbart. Jag börjar nästan gråta när jag ser alla bilder på nyheterna, bilder på anhöriga som gråter när de insett att deras barn inte längre finns kvar här bland oss och inte kommer kunna växa upp och skaffa en egen familj såsmåning om. Obamas tal var himla rörande, han börja torka tårarna och pratade om att vi måste vara rädda om varandra och att såna här hemska händelser inträffar allt för ofta nu förtiden.
 
Ett annat exempel är skottlossningen i Colorado i somras på Batman bion eller skottlossningen i Oregon förra veckan. Vet inte om Sverige har hört nånting om det, men det var en person som skjöt ihjäl 2-3 personer inklusive sig själv i ett shoppingcenter. Kan tillägga att det är samma shoppingcenter jag var i för ca två veckor sen efter thanksgiving för att gå på "black friday shopping." Jag var på exakt samma ställe där personerna blev skjutna. Under shoppingen diskuterade vi hur hemskt det är att människor blir ihjältrampade pga av shopping och hur vissa kan överväga att skjuta någon annan pga av reor. Men vad är oddsen att 2 veckor senare blir några skjutna på samma ställe?  
 
Tänkte dela med mig av en liten video jag nyss såg på facebook. Tar en tyst minut och tänker på alla familjer, anhöriga och vittnen i Newtown, Connecticut 

Kommentarer
Postat av: Maria

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

2012-12-15 @ 12:28:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0