Basketball, birthday party and hairstyles

Igår hade vi en fullspäckad dag, Lukas hade basket match på förmiddagen, därefter hade vi släktkalas för Karinas 8 årsdag och firade Stinas kusin också. Åt tårta och lunch och umgicks hela eftermiddagen innan jag åkte iväg på jobb under kvällen. Jag barnvaktade några kompisars barn, lätt som en plätt och några dollar rikare efter tre timmars tvtittande :)

Last meet and Senior Night

Igårkväll hade gymnastiklaget våran sista "normala" tävling för säsongen. Tyvärr var vi på Bellevue High School och deras matta som vi voltar och dansar på är sten hård och fluffig. Helt värdelöst rent ut sagt. Men tävligen gick hyffsat bra, långt ifrån den bästa, men alla var lite nedstämda för att det var sista tävlingen så det kändes inte så bra. Men vi hade Senior Night när tävlingen var slut, vilket innebär att alla seniors hade deras sista gymnastiktävling (förutom Kingco, districts och state tävlingarna) innan de åker iväg till college, så laget säger hejdå till dem och de får en "goodie bag" och ballonger. Jag blev superglad att de räknade mig som en senior eftersom att det är mitt första och sista år sorgligt nog. Önskar att jag kunde komma tillbaka nästa år och träna här igen! 
 
Vi hade även en "secret pal" lek som går ut på att varje person i laget får i uppgift att köpa en liten present för 5 bucks (ca 35kr) till en annan person i laget och skriva ett brev/kort om personen. Trixet med leken är att man inte får veta vem man får presenten från, så man måste be någon annan ge presenten till sin person. Efter tävlingen får man veta vem sin secret pal var och njuta av godiset man fick. :) Jag pppskattade verkligen leken och min secret pal var Danny! :) Han hade fixat en superfin nyckelring som skulle påminna mig om Seattle! 
 

Same Love

Kan stolt säga att Macklemore kommer från samma satd som jag bor i just nu, Seattle!  

Gymnastics pics

It's going to be a sad night tomorrow becasue it's our last gymnastics meet, but there are several positive things about tomorrow too! K's birthday which means doughnuts for breakfast, only one final test in English and early release around 11! 
 
I had a great day today, a sleep-in, an easy test in US History which I got 100% on and I found out that my group won the dessert competition in my Foods-class. Wohoo! We also got out pictures from the photo session we had at practice a month ago.  :)
 
 

MLK Day

Igår hade vi en toppendag för att ta en paus från allt pluggande. Plus att det trots allt var Martin Luther King jr Day. Jag och Kaina hade haft en sleepover i mitt rum söndag-måndag, och när vi vaknade åkte vi till ett "hoppborgs ställe" som samlade in pengar för ett barnsjukhus. Så vi åt cupvakes, fick ansikts målning och hoppade i hoppborgar. Där efter lunchade vi på Red Robinshelt klart bästa hamburgerestaurangen. Ett måste om ni åker till USA! För att lyxa till dagen ytterligare åkte vi en snabbis till Bellevue Square för att shoppa. Måste ju hitta nånting att ha på mig när jag åker till HAWAII om exakt tre veckor idag! EXCITING!

Finals week just started!

Började finals-week med att glömma sätta på vibrationen + ljudet på mitt alarm igårkväll så jag försov mig i morse. Men det gjorde inte så mycket då Stina körde mig till skolan och jag missade inget viktigt prov eller så. Hade beeptest på idrotten då man springer mellan två linjer. Satt med Danny på lunchen och efter det kollade vi på Wall-E som avslutning av min Culture and Film klass. Lite sorgligt är det ju trots allt, när det är sista gången man gör något. Jag avslutade dagen med Matte och det kändes bra iallafall!

Pool Party

Imorse åkte jag, Stina och grannen över till ett konstställe för att måla kakelplattor som vi ska till ett konstprojekt med förskolebarnen. Senare åkte vi över till Mercer Island för min lillasyrra Karina har haft poolparty som födelsedagskalas inför 8 årsdag. Resten av dagen har jag organiserat och städat och försökt att plugga lite, men blev avbruten för middag och fastnade framför Parenthood som vanligt.

Lock Down Drill

Glömde att berätta om vad vi gjorde på skolan förra torsdagen... Vi hade en så kallad "lock-down-drill" då vi tränar på vad vi skulle göra ifall någon skulle gå in i skolan med ett vapen eller om någon skulle skjuta. Ungefär som en brandövning då man övar på vart man ska gå osv, men skillnade var att alla var seriösa. Vi satt på golvet längst väggen så långt som möjligt ifrån fönster och dörrar. Fönstrerna var täckta med svarta skynken och vi satt på golvet med släckta lampor så det var absolut kolsvart i typ 5-10 minuter. 
 
Tyckte det var ganska obehagligt att prata om det och sitta där på golvet i mörkret för man fick så mycket tid att tänka på att det faktiskt skulle kunna hända att en elev eller annan vuxen kommer in på skolan och börjar skjuta. För detta är ju trots allt usa där nästan vem som helst kan köpa vapen osv. Hörde dock att Obama kommer ändra lite lagar angående vapen snart. :)
Ungefär såhär såg det ut, fast det var kolsvart och jag plus alla seniors (bild från google) 

It's Friday!

Wohoo, äntligen fredag! Dagen började med efterrättstävling i min "foods-klass" och sedan flöt dagen på bara bra. När jag kom hem hade jag ett tv maraton. Kollar på Parenthood, såklart! Himla bra serie, typ som Modern Family fast mycket bättre! Träningen gick himla bra speciellt för att vara en fredags träning. Lärde mig en ny barr-rutin och var på bra humör. När jag kom hem så blev vi bjudna över till grannarna för chocolate chip cookies och kidsen lekte, så vi kom nyss hem igen och ska kika påett till avsnitt av Parenthood med mina värdföräldrar. 
 
Denna helg kommer vara en 3 dagars, eftersom det är Martin Luther King, Jr day på måndag. så i morgon ska Karina ha poolparty som födelsedags kalas och resten av helgen blir det förmodligen plugg inför finals nästa vecka!


Gymnastics meet pics.

Denna dag har varit väldigt lång! Tidig morgon, hade ett uppsats prov direkt på morgonen i engelska och vi kikade en väldigt dålig film på filmlektionen. Dessutom stannade jag kvar efterskolan eftersom att alla Freshmen kids fick stanna kvar och plugga inför finals och de ville samt få hjälp av juniors och seniors med olika ämen, plus att man fick juice och kakor. Så jag stannade kvar och gjorde lite matte och umgicks med Zack innan gymnastiktävlingen vi hade underkvällen. 
 
"The Gymnastics meet" gick väldigt bra, min första tävling som "all-around-gymnast", jag tävlade alltså i alla grenar och kom på 5e plats! Börjar bli riktigt taggad inför Kingco men det är värsta sorgligt att vi inte kommer träna tillsammans efter sportlovet... 

liten update

Godkväll och god morgon! 
 
Träningen gick bra, känner mig lite ur form men annars är det toppen. Sen jag kom hem har jag försökt hitta motivation för att plugga. Går väldigt segt kan jag lova. Är extremt skoltrött just nu så jag tänker gå och lägga mig och sova resten av kvällen. Haha, kommer ångra mig imorgon att jag inte gjorde mer idag kan jag lova! Men så kan de gå. 
 

Tisdag, finals-stress

Hej på er! Det börjar verkligen märkas på skolan att alla stressar inför finals som är nästa vecka! Finals är alltså ett terminsprov som man har i varje ämne i slutet av terminen, och betyget på provet avgör ofta hur bra ditt betyg blir senare. För att lägga lite extra press och stress på alla Juniors (den klass jag är i), så kommer betygen de får nu efter jul och till sommaren vara de betyg de får när de ska söka in till College. Så under denna vecka kommer vi förbereda oss inför Finals proven och uppsatserna, för att nästa vecka ha proven och avsluta terminen. Som tur är har jag inget att oroa mig över då inga av mina betyg här räknas, mer än att jag måste ha godkänt (D eller högre) för att hålla på med gymnastik. Om man inte har godkänt så får man inte vara med på meets och tävla. 
 
Ikväll blir det gymnastikträning igen som vanligt! Känns som det var evigheter sen jag var på träningen fast det egentligen bara var 4 dagar sen. 
t
 

Sun Mountain Lodge part 4 - going home

Idag var det lite sorgligt att åka hem, men det känns skönt att det är måndag och att vi fick en extra dag ledigt :)
Därför fick förmiddagen bestå av packning och frukost, och resten av dagen av bilåkning, sovning och äta mat av olika slag på Subway, Starbucks och glass på DairyQueen. Resten av kvällen har jag pluggat och packat upp alla kläder jag lyckats klämma ner i alla mina väskor! Nu är jag redo för sängen för jag är verkligen helt utmattad av allt bilåkande i 5 timmar!
(bild från i söndags)

Sun Mountain part 3 Skiing & sleigh rides


Sun Mountain part 2

Igår var vi ute på en lång skidtur ner för berget. Tog ca 3 timmar att åka 5 km i nerförbacke med kidsen. Utsikten var verkligen supervacker och vi hade kul! Därefter åt vi gomiddag på restaurang tills Lukas somnade på restaurangen mitt i efterrätten!
(frukost)

Sun Mountain Lodge Part 1

I fredags tog jag ledigt halva dagen ifrån skolan så vi kunde åka upp till fjällen. Bilresan tog ca fem timmar för att komma up hit till Sun Mountain Lodge (Winthrop, WA) fast vi stannade på vägen upp på Starbucks och i en "liten" mataffär som hade en massa uppstoppade djur som lejon och björnar på hyllorna. 
 

cowgirl för en helg

Under helgen åkte vi ner till ranchen i Vancouver för att hälsa på massa kusiner och rida. Såklart stannade vi på burgerville båda vägarna till och från, men det hör till! På lördagskvällen åkte vi alla mina kusiner med flickvänner osv. och bowlade. Tror vi var upp mot 8 pers som bowlade, så det var verkligen uppskattat att dom orkar ta med mig på sånt kul! På söndagsmorgonen red vi in till byn och åt mexicanst till lunch innan vi åkte hem till Seattle igen. 
 
Denna vecka kommer bestå av massor av plugg eftersom alla termins-slutprov är om två veckor och jag kommer vara ledig för en långhelg denna helg. Så jag kommer förmodligen inte skriva supermycket här om jag inte kommer på något speciellt att berätta. 

femte månaden, CHECK!

Har nu varit här i fem månader och tänkte göra en liten resumé som vanligt! Den sjätte månaden startade precis som den första, på ranchen i Vancouver med ridning och familjemys med kusinerna!
 
Känns som att tiden går alldeles för fort, känns som att jag kom hit för en vecka sedan, men på samma gång känns det som att jag har varit här hur länge som helst för att jag kommit in i alla rutiner osv. Känns både spännande med allt som kommer hända snart, men lite sorgligt att allt går så fort. 
Under andra halvan av december hade det snöat 1 gång, den 18e december och vi fick sovmorgon från skolan. Vi kikade på garden D'lights och zack följde med. Jullov i två veckor och firade julafton hos min värdmormor, åt risgrynsgröt på juldagsmorgonen och firade jul två gånger till med min värdfarfar och Kurts sida av familjen. Fick massor av underbara presenter och hade det allmänt superbra och mysigt under julen! Köpe nya täckisar på mellandagsrean och har umgåtts med Zack under lovet. Åkte skridskor och shoppade. Vi hade nyårs fest hemma hos oss med stina och kurts kompisar plus alla barn. Återgick till skolan den andra januari och första helgen på året åkte vi ner til ranchen för att rida och jag bowlade med kusinerna. Kanon bra slut på 2012 och start på 2013!

Fredag!

Idag har det alltså varit fredag hela dagen, precis som alla andra fredagar. Skolan gick bra och efteråt hängde jag med Patty ett par timmar. Vi skulle egentligen åkt in till Factoria för att gå på Red Robins och äta pommes, men vi orkade inte kolla busstider (eftersom Patty engligt lagen inte får köra mig någonstans förens i april), så vi stannade hemma och åt popcorn framför några Parenthood avsnitt istället.
 
Min fredagskväll spenderades på golvet i gymnastikhallen då jag inte kunde träna. Hade kramper från helvetet och trodde jag skulle dö (nästan), så jag bestämde mig nästan för att jag aldrig någonsin kommer vilja ha barn om det kommer göra så ont plus lite till. Min värdpappa kom och hämtade mig och jag har blivit omhändertagen av världens bästa värdfamilj, åt förmodligen alldeles för mycket tabletter än vad som är bra för min lever och har legat i sängen en timme. Men allt känns mycket bättre nu så jag ska sova och börja tagga inför att åka ner till Ranchen i morgon. Ska förmodligen rida lite och vara med kusinerna :)
 
 
Bild från i somras (min födelsedag för att vara exakt) på min lilljänta jag saknar massor!
 
 

en liten update!

Hej hej! I onsdags drog skolan igång igen med en sovmorgon och sedan återgick allting att vara som vanligt. Det känns skönt att komma igång med rutiner igen iallafall, och skolan går bra även om det börjar dra ihop sig för "finals-week" i slutet av januari. Tydligen är det efter alla terminsprov allas betyg sjunker så jag börjar bli lite nervös!
 
Gymnastiken drog igång igen under ondagen också. Känner att jag är helt ur form och jag har massa träningsvärk, uppkörningar i händerna och blåmärken på axlarna från de två första träningarna, men det går förhoppninsvis snabbt att komma tillbaka! Dock är det väldigt sorgligt att det bara är 3 meets(tävlingar) kvar tills Kingco (en regionstävling), och efter Kingco blir det dristricts om man gör bra ifrån sig. 
 
Nu ska jag sova och tagga inför sista dagen i skolan innan helgen! Natti...

New Years, Happy 2013!

I lördags firade jul för sista gången med Kurts familj. Himla mysigt med fotboll på tv, massor med mat, några barn som springer runt och "Bop-It!"-spelande! Hela kvällen avslutades med film. När vi vaknade åt vi värsta frukosten med våfflor, bröd, potatisgratäng, pannkakor, juice osv. Efter frukost och allt firande åkte jag till Catsle Ice på söndagen för att åka skridskor med Zack och sedan åkte vi hem till oss för att kika på tv/film och äta middag. 
Efter allt julfirande började vi fixa inför nyårsfesten vi skulle ha hemma hos oss. Allt som allt var vi 21 pers som åt middag, spelade spel, kikade på film, firade nyår och kollade på the ball drop i NewYork vid tolvslaget. Efter tolv gick alla kidsen och la sig och de resterande 10 vuxna var uppe och pratade (läs:de drack jag kollade på) och hade kul. 
 
Så idag har vi bara tagit det lugnt, städat och jag har pluggat lite granna, för skolan börjar ju imorgon... om jag ska se det från den positiva sidan så har jag "sovmorgon" imorgon till åtta och det är bara en tredagars-vecka! 

 

RSS 2.0